Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei 132.000 de angajaţi ai BNP Paribas din Europa vor avea opțiunea de a lucra de acasă două zile şi jumătate pe săptămână

thetradenews.com
bnp paribas

Grupul bancar francez BNP Paribas SA a anunţat miercuri cel mai amplu acord privind telemunca din rândul marilor bănci europene, în condiţiile în care aproape 132.000 de angajaţi vor avea opţiunea de a lucra de acasă jumătate din programul de lucru săptămânal, transmite Bloomberg.

Personalul BNP Paribas SA din 22 de ţări din regiunea Europei va putea să opteze pentru munca de acasă până la 2,5 zile pe săptămână sau să se adapteze la un ritm de lucru mai flexibil, a informat grupul bancar francez. Angajaţii vor trebui să fie la birou cel puţin o zi pe săptămână, potrivit Agerpres.

Acest acord, care este valabil până în 2024, extinde un cadru care se aplică deja în Franţa, pe măsură ce băncile din regiune introduc programe de lucru mai flexibile pentru a creşte satisfacţia angajaţilor şi a reduce costurile. Grupul bancar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA a anunţat şi el luna trecută că va permite angajaţilor să lucreze de acasă până la 40% din timp, însă acest acord se aplică doar celor aproximativ 12.000 de angajaţi din Spania.

Această flexibilitate crescută manifestată de băncile europene contrastează cu situaţia de pe Wall Street, unde marile bănci se pregătesc pentru revenirea completă la munca de la birou. Potrivit Bloomberg, Bank of America Corp. intenţionează ca toţi angajaţii săi din SUA să revină la munca de la birou până în iunie.

În plus, BNP Paribas a fost de acord să acopere costurile legate de muncă şi masă pentru angajaţii care decid să lucreze de acasă în mod regulat. Sucursalele europene ale băncii pot îmbunătăţi acordul pentru a îndeplini anumite nevoi specifice ale personalului.

Cu o prezenţă în 71 de ţări din întreaga lume, inclusiv în România, BNP Paribas este unul dintre primele grupuri bancare din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.