Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei 33 de români incendiați în Germania au dat primele declarații: Ce le-au spus oficialilor de la București

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au informat sâmbătă că românii care se aflau în blocul afectat de incendiu în localitatea germană Bergkamen sunt în siguranţă, datele de identitate şi coordonatele de contact ale acestora fiind preluate de echipa consulară mobilă a Consulatului României la Bonn.

Potrivit unui comunicat de presă remis de MAE, echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bonn s-a deplasat în localitatea Bergkamen, la unul dintre locurile unde au fost cazaţi 10 dintre cetăţenii români, rezidenţi ai imobilului incendiat, pentru a le oferi asistenţă consulară.

Citește și: Lovitură pentru Gabriela Firea! Refuzul care îi dă peste cap planurile

În urma discuţiilor, a rezultat faptul că aceştia lucrează în Republica Federală Germania în domeniul construcţiilor, pe baza unor contracte de muncă încheiate legal. Cetăţenii români nu au solicitat sprijinul Consulatului, declarând că nu au probleme cu documentele de identitate sau călătorie. Consulul le-a preluat datele de identitate şi coordonatele de contact.

Referitor la ceilalţi membri ai grupului de locatari, precizăm că aceştia au fost cazaţi în diverse alte spaţii locative dintr-un oraş situat în vecinătate, aflându-se în siguranţă.

Citește și: S-a aflat! Cât de bogat este secretarul de stat Raed Arafat și ce venituri are acesta

Reprezentantul oficiului consular le-a oferit acestora coordonatele de contact ale Consulatului General al României la Bonn, pentru a putea solicita asistenţă consulară în caz de nevoie.

MAE, prin Consulatul General al României la Bonn, continuă monitorizarea cu prioritate a cazului şi menţine în permanenţă legătura atât cu cetăţenii români afectaţi de incendiu cât şi cu toate autorităţile locale, acordând asistenţă consulară.

Citește și: Declaraţii incendiare făcute de omul săptămânii în Parlamentul European! Reacţii pe subiectele momentului

Peste 30 de persoane au ajuns la spital, vineri, în urma unui incendiu petrecut într-un imobil din Bergkamen, Germania, în care locuiesc şi cetăţeni români. 33 dintre persoanele afectate au fost spitalizate, urmare intoxicaţiei cu fum, 7 dintre acestea fiind în stare gravă, fără a le fi pusă viaţa în pericol, potrivit MAE.

MAE a informat vineri seara că toate persoanele spitalizate în urma incendiului au fost externate, angajatorul german al celor care locuiau în imobil confirmând oficiului consular român că a asigurat tuturor persoanelor afectate cazarea într-o altă locaţie.

Citește și: Bugetarii nu se așteptau la asta! Cu câte la va scădea salariul de la 1 ianuarie – procent semnificativ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.