Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei care locuiesc în Ungaria, dar lucrează în Oradea vor putea închiria o locuinţă, anunţă primăria

www.realitatea.net
asigurare locuință

Primăria Oradea a anunţat, joi, că pune la dispoziţie zece locuinţe spre închiriere celor care lucrează în Oradea, dar au locuinţă în Ungaria, măsura având în vedere contextul epidemiologic actual, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, măsura vine şi în contextul măsurilor luate de autorităţile statului vecin, Ungaria, în cazul persoanelor care şi-au cumpărat proprietăţi (locuinţe) în localităţile de frontieră din Ungaria şi care locuiesc efectiv acolo, dar au continuat să îşi desfăşoare activitatea lucrativă în Oradea.

CITEȘTE ȘI: Descoperiri importante: Cum luptă sistemul imunitar cu noul coronavirus/ STUDIU

"Pentru a nu-şi pierde locurile de muncă din municipiu, Primăria pune la dispoziţia acestor cetăţeni români, pe perioadă determinată, un număr de 10 unităţi locative individuale în blocul de microgarsoniere situat în str. Moreni, nr. 2. Chiria este de 111 lei/ lună, la care se adaugă utilităţi", se arată în comunicat.

Persoanele interesate au posibilitatea transmiterii solicitărilor pentru accesarea unei asemenea locuinţe pe e-mail-ul: locuinte@oradea.ro, care se vor atribui în măsura disponibilităţii, strict în ordinea înregistrării cererilor.

Mulţi români din localităţile de la graniţa cu Ungaria şi-au cumpărat, mai ales după anul 2007, case şi terenuri în comunele ungare vecine peste graniţă pentru că erau mai ieftine şi impozitele mai mici, continuând să lucreze în Oradea şi să facă naveta peste graniţă. Distanţele mici între domiciliu şi locul de muncă i-a determinat astfel pe mulţi bihoreni să-şi achiziţioneze locuinţe în ţara vecină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.