Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei doi suspecţi de terorism din Franta, puşi sub arest preventiv şi inculpaţi

Le Parisien
Clément Baur, Mahiedine Merabet

Doi bărbaţi suspectaţi de plănuirea unui atac "iminent" în timpul campaniei electorale în Franţa au fost puşi sub acuzare duminică şi plasaţi în arest preventiv, chiar înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, a relatat France Presse, conform agerpres.

Cu arestarea lor marţi la Marsilia (sud), ameninţarea teroristă s-a strecurat în campania prezidenţială, în timp ce două zile mai târziu un poliţist şi-a pierdut viaţa într-un nou atac revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic pe Champs-Élysées, la Paris. Acest deces ridică la 239 numărul morţilor în urma valului de atentate ce a lovit Franţa din 2015.

BOMBĂ Laura Codruța Kovesi poate fi AUDIATĂ

Clément Baur (23 de ani) şi Mahiedine Merabet (29 de ani) au fost inculpaţi pentru asociere cu răufăcători terorişti pentru pregătirea uneia sau mai multor acte criminale contra persoanelor, achiziţionare, deţinere, transport de arme şi explozibili, a declarat procurorul din Paris. Ei au fost plasaţi în arest preventiv.

În cele cinci zile de când se află în custodia poliţiei, "Mahiedine Merabet şi-a exercitat dreptul la tăcere în faţa anchetatorilor. Clément Baur a vorbit un pic mai mult. Dar ambii neagă un plan de acţiune violent", a indicat o sursă apropiată anchetei.

Cu toate acestea, poliţia a descoperit un important arsenal în apartamentul închiriat de Clément Baur în Marsilia: o puşcă-mitralieră, două pistoale, saci cu muniţii, trei kg de explozibil de tipul TATP, dintre care o parte pregătit pentru utilizare şi o grenadă artizanală.

Tudorel Toader, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre Sebastian Ghiță

"Investigaţiile nu au scos la lumină în acest stadiu ţinte precis desemnate", a precizat totodată sursa citată.

Un plan al Marsiliei, agăţat pe peretele apartamentului, şi instabilitatea explozivilor sugerează faptul că aceştia intenţionau să treacă la fapte în acest oraş sau în împrejurimi.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.