Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei mai buni atleţi ai lumii se vor afla printre cei 5.000 de alergători de la Maratonul din Sofia

4run.ro
Nicoleta Ciortan maraton

Douăzeci şi unu dintre cei mai buni atleţi ai lumii se vor afla printre cei 5.000 de alergători de la Maratonul Wizz Air de la Sofia, de duminică, transmite BTA.

Cea de-a 40-a ediţie a celui mai mare şi popular eveniment sportiv din capitala Bulgariei va reuni oameni la diferite grupe de vârstă din 57 de ţări, un record, care vor alerga pe patru distanţe.

Zece bărbaţi şi patru femei din elita fondului mondial, din Kenya, Maroc, Etiopia şi Rwanda, au confirmat participarea la maratonul clasic, pe distanţa de 42,195 km, conform Agerpres.

Unul dintre cei mai cunoscuţi participanţi la masculin este kenyanul Duncan Koech, care a câştigat maratonul de la Sofia în 2021 şi o cursă de alergare în oraşul Varna de pe litoralul bulgăresc în 2020. Cel mai bun rezultat al său este un impresionant 2 h 07 min 53 sec, înregistrat la Koln, Germania, în 2012. În această primăvară, el a terminat un maraton în Thailanda în circa două ore şi 20 de minute.

Şcoala marocană de alergători de fond va fi reprezentată de Chakib Lachgar Latrache şi Alaa Hrioud, ultimul deţinând paşaport francez şi fiind cronometrat în 2 h 15 min 45 sec la Rennes în 2021.

Alţi participanţi de clasă sunt Jean Baptiste Simukeka din Rwanda, care a câştigat cursa de la Stara Zagora în 2021 şi are un personal best de 2 h 17 min 14 sec, reuşit la Reggio Emilia, Italia, şi Mulu Jima din Etiopia, care a alergat maratonul de la Debno, Polonia, în 2 h 18 min 27 sec.

Recordurile noului traseu al maratonului de la Sofia datează din 2020, când marocanul Redouan Nouini a stabilit recordul masculin la 2 h 13 min 02 sec, iar kenyana Naom Jebet a stabilit cea mai bună performanţă feminină cu 2 h 28 min 38 sec.

Peste 4.000 de oameni vor alerga 42,195 km (maraton), 21 km (semimaraton) sau 10 km duminică, iar o altă mie sunt aşteptaţi la cursa de 5 km. Înscrieri de ultim moment pot fi făcute de joi până sâmbătă la sediul evenimentului de la Marathon Expo 2023, în zona de start/sosire, în faţa Teatrului Naţional ''Ivan Vazov'', a precizat directorul Wizz Air Sofia Marathon, Daniel Dukov.

Sportivii străini înscrişi, în număr de 900, au ales cursele de 21 km sau 10 km. Sunt 36 de echipe din corporaţii, totalizând 1.200 de oameni. Participarea corporaţiilor a devenit tot mai populară ca activitate de ''teambuilding''.

Anul acesta, din nou, maratonul se va ţine sub iniţiativa ''Sofia: Capitală Europeană a Sportului''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.