Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei mai buni creatori de design contemporan în piele din România vin la Târgul Materia, în weekend-ul 4-5 noiembrie

BestSecret
haine online piele

Materia, unicul târg din România dedicat obiectelor de design contemporan din piele, îşi va deschide porţile în weekendul 4 şi 5 noiembrie, în ambianţa elegantă a Ghica House din Bucureşti, la Universitate. Pasionaţii de genţi, pantofi, haine, accesorii şi chiar bijuterii din piele vor putea să admire şi să cumpere creaţii originale semnate de 40 de designeri români care au transformat meşteşugul prelucrării acestui material versatil într-o adevărată artă, potrivit news.ro.

În această formulă-eveniment se vor întâlni designeri din toată ţara, printre care nume consacrate ale creaţiei din piele precum Atribut, Koja Concept, Atelier Andreea Lupu, Goana, Snob, Artefact Room/ Ana Marchetanu, Lucienne, Atelier Tagli, Atelier437, braEscu, Giol Florentina, Zea, Laura Olaru, Sebastian Roncea, VOL, Lyria, Millisimo, Sacochero, Teluric/Munteanu Theona Ioana sau Unudoitrei.

Târgul, aflat la a 6-a ediţie, este iniţiativa artistului vizual Dan Pierşinaru, cunoscut ca fondator al platformei şi târgului de bijuterie contemporană Autor.  Potrivit acestuia, selecţia designerilor care vor fi prezenţi la Materia a avut ca principal criteriu „ADN-ul, design-ul propriu şi autentic”.

„Prin acest târg mi-am propus să creez o platformă de promovare a designerilor cu idei şi concepte deosebite, care au ales pielea - acest material foarte versatil - ca mod de exprimare a talentului lor. Dintotdeauna am fost fascinat de ştiinţa de a confecţiona cu mâinile nişte produse de o asemenea calitate şi mi-aş dori acest lucru să fie apreciat şi recunoscut la adevărata valoare. România are creatori în pielărie excepţionali, care merită să devină cât mai vizibili. Evenimentele noastre sunt gândite pentru a promova antreprenorii din domeniu, dar şi pentru a-i încuraja pe tinerii creatori să aleagă calea antreprenoriatului şi să-şi transforme talentul într-un business.Puteţi vedea acum o bună parte dintre ei sub acelaşi acoperiş în această toamnă, la Târgul Materia”, spune Dan Pierşinaru.

Printre expozanţii cu tradiţie ai târgului Materia se numără Florina Sirman, fondatoarea brandului Atribut şi una dintre cele mai cunoscute creatoare de genţi „cu semnătură” din România, ale cărei produse de design au fost premiate la importante evenimente de profil internaţionale. Ea a creat special o nouă linie de genţi pentru a fi prezentată în premieră la târgul Materia.

„Materia este mai mult decât un eveniment, este o comunitate! O comunitate care ne-a primit cu braţele deschise de la prima participare. Accesul la o platformă dedicată acestei industrii, cu oameni cu care poţi împărtăşi din experienţele tale, atât creative cât şi legate de business, aduce valoare adăugată. Mă bucur ca tradiţia MATERIA continuă, pentru că ea a devenit un catalizator în procesul nostru de creaţie. Am creat o nouă linie de genţi special pentru această ediţie şi abia aştept să o prezentăm. Feedback-ul primit în cadrul acestui eveniment este un barometru important pentru noi ca si brand, de fiecare dată”, spune Florina Sirman, designer şi fondatoare a brand-ului Atribut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.