Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei mai buni luptători din India cer arestarea preşedintelui federaţiei naţionale

prosport.ro
lupte femei

Cei mai buni luptători din India au ameninţat că îşi aruncă medaliile în râul Gange dacă preşedintele federaţiei lor naţionale (WFI) nu este arestat pentru hărţuire sexuală, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Luptătorii, aflaţi într-un cantonament la New Delhi din 23 aprilie, au cerut măsuri contra preşedintelui WFI, Brij Bhushan Sharan Singh, care a negat toate acuzaţiile.

Singh, membru al parlamentului indian din partea Partidului Bharativa Janata, aflat la putere, nu a putut fi contactat de Reuters.

Mai mulţi luptători indieni au fost reţinuţi scurt timp de poliţie, duminică, când au încercat să se îndrepte către noua clădire a parlamentului Indiei.

Deşi Singh a fost deposedat de puterile sale administrative, sportivii vor arestarea lui sub acuzaţia de hărţuirea sexuală contra luptătoarelor.

Sakshi Malik, medaliată cu bronz la JO 2016, şi Bajrang Punia, bronz la JO de la Tokyo, se numără printre semnatarii unui document comun în care anunţă că vor trece la acţiune în oraşul Haridwar.

''Pentru noi, medaliile noastre sunt sacre şi aşa este şi râul Gange. Râul sfânt este gardianul perfect al medaliilor noastre, nu sistemul care apără infractorul'', se arată în comunicat.

Sportivii au adăugat că după ce îşi vor arunca medaliile în Gange vor reveni la New Delhi pentru a începe greva foamei la Monumentul memorial al războiului (India Gate).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.