Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei mai buni sportivi din opt asociaţii judeţene bihorene, premiaţi într-o gală festivă

medalii

Cei mai buni sportivi din opt asociaţii judeţene din Bihor au fost premiaţi marţi seară cu diplome şi cupe într-o gală festivă, menită să le aprecieze rezultatele de excepţie obţinute în anul 2023, potrivit Agerpres.

Dacă la ediţia anterioară, în anul 2023, pentru a premia laureaţii sporturilor olimpice şi neolimpice au participat doar patru asociaţii din 15, de această dată opt asociaţii şi-au desemnat sportivii anului 2023 în cadrul acestei a doua Gale a Asociaţiilor Sportive Judeţene Bihor, găzduită de Hotelul Ramada.

Decernarea premiilor s-a făcut în ordine alfabetică, începând cu Asociaţia Judeţeană de Box Bihor, reprezentată de preşedintele Radu Pleş, care a acordat titlul de sportiva anului 2023 pugilistei Clarisa Scurt, pentru locul 2 a fost premiat Mădălin Călugăr, al treilea premiat fiind Adrian Maxim. Laureaţi au fost Angelo Covaci şi Raul Benea.

Asociaţia Judeţeană de Handbal Bihor, care îl are preşedinte pe Pavel Mercea, a acordat doar două premii: titlul de cea mai talentată handbalistă bihoreană sportivei Iulia Iagăr, respectiv titlul de cel mai talentat handbalist bihorean, lui Dragoş Tăutu.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal-Tenis Bihor, preşedinte Vasile Sorean, a acordat trei premii de laureat sportivilor: Andreea Neag, Marc Bence şi David Suciu.

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor, prin preşedintele Radu-Traian Bitea, a acordat şase diplome de excelenţă unor echipe pentru diferite realizări în anul 2023. Astfel au fost premiate echipele: CS Diosig, pentru câştigarea fazei regionale a Cupei României în anul 2023, CSC Crişul Sântandrei, pentru promovarea în Liga a treia, în sezonul 2022-2023, CS Crişul Aleşd, pentru rezultate deosebite în sectorul juvenil, în speţă calificarea în sferturile de finală la Campionatul naţional U19. De asemenea, a fost felicitată echipa Transilvania Sport Academy pentru investiţiile făcute şi dezvoltarea infrastucturii sportive din Bihor, precum şi echipa FC Bihor Oradea, pentru participarea în faza grupelor Cupei României, în 2023. Nu în cele din urmă, AJF Bihor a mai acordat o diplomă de excelenţă echipei AGS Atletic United Bihor, pentru calificarea în faza grupelor Cupei României.

Asociaţia Judeţeană de Kempo Bihor, preşedinte Romeo Emeric Tulkos, a acordat titlul de Sportivul anului lui David Sferle (înmânat de subprefectul judeţul, Emilian Pavel), pentru rezultatele competiţionale obţinute la nivel naţional şi internaţional în 2023. Pe locul 2 s-a clasat Carina Mihuţa, iar pe locul 3, Ioana Hanaş. Laureaţi au fost şi Răzvan Cotuţ şi Denisa Cotuţ.

Asociaţia Judeţeană de Powerlifting Bihor, preşedinte Florin-Ionuţ Lupaş, a acordat titlul de Sportivul anului lui Ionuţ Jurju, pentru locul 2 a fost premiată Ioana Lupaş, iar David Staniş a fost al treilea. Laureaţi au mai fost Matei Rareş şi Florentina Toma.

Asociaţia Judeţeană de Tir cu arcul Bihor, preşedinte Mircea Stroe, a acordat cinci diplome de excelenţă sportivilor Sergiu Pallag, Alexandra Oanea, Mara Mihociu, Alexandra Ierina şi Matei Piloca.

oroş, a declarat, înainte de deschidere, pentru AGERPRES, că această gală este de fapt o festivitate de premiere care umple un gol, deoarece nu a fost realizată, în mod oficial, o premiere a celor mai buni sportivi din judeţ.

"Am considerat împreună cu colegii mei că aceşti sportivi, care au adus performanţe sportului bihorean, cu rezultate pe plan mondial, merită să fie răsplătiţi într-un cadru festiv, chiar dacă mai mult simbolic. Avem asociaţii de atletism, box, fotbal, fotbal-tenis, handbal, kempo, powerlifting şi tir cu arcul," a precizat Petru Boroş.

Invitaţii speciali ai evenimentului au fost subprefectul judeţului, Emilian Pavel, directoarea Clubului Sportiv Crişul Oradea, Dalma Csilla Peto, consilierul primarului orădean, Călin Corpaş. antrenorul emerit Virgil Preda, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism Bihor şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Atletism, alături de sportivul anului 2023 pe judeţul Bihor - alergătorul Mihai-Sorin Dringo şi antrenorul său, prof. Robert Olah. De asemenea, au fost fost prezenţi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar şi de la Direcţia Judeţeană de Sport.

Fiecare asociaţie şi-a desemnat între doi şi cinci sportivi cu palmares internaţional, fiind recompensaţi cu cupe şi diplome. De asemenea, au fost premiate şase echipe de fotbal din judeţ care au reuşit să obţină rezultate meritorii.

Chiar dacă Asociaţia Judeţeană de Atletism Bihor şi-a premiat, potrivit tradiţiei de peste două decenii, laureaţii anului 2023 în luna decembrie, în gala festivă a fost onorat şi alergătorul Mihai Sorin Dringo, sportivul anului 2023, alături de antrenorul său, Robert Olah, şi de reputatul Virgil Preda, preşedintele asociaţiei.

"Gala noastră are scopul de a sensibiliza autorităţilor locale, că e nevoie de sprijin acordat sportului, e nevoie de investiţii în infrastructura sportivă, cât mai diversă, şi de asigurare a unor condiţii optime pentru pregătirea tuturor tinerilor care practică sportul, indiferent de clubul de care aparţine. Porţile bazelor sportive trebuie să fie deschise pentru toţi copiii, indiferent de posibilităţile financiare ale părinţilor. Într-o eră digitală, misiunea noastră comună este să-i învăţăm pe copii să redescopere plăcerea pentru mişcare, deoarece doar astfel vom putea asigura generaţiilor viitoare o creştere armonioasă şi sănătoasă. Talent există, de muncă şi perseverenţă nu ducem lipsă, însă pentru a performa e nevoie şi de colaborare, de spirit de echipă, cu cei care deţin pârghiile financiare şi legislative", a spus, în cuvântul său, Petru Boroş.

Directoarea CS Crişul, Dalma Csilla Peto, şi-a exprimat aprecierea faţă sportivii care aduc mândrie judeţului, dar şi faţă de cei care activează în umbră, pentru eforturile lor, reamintind şi crezul său profesional prin care consideră că doar împreună se poate construi viaţa sportivă a judeţului.

Reprezentantul Primăriei Oradea, consilierul Călin Corpaş, a afirmat că se cunosc aşteptările din partea administraţiei locale pentru a sprijini sportul, în contextul general în care bihorenii îşi doresc o anvergură sportivă din ce în ce mai mare.

"Facem eforturi pentru a dezvolta infrastructura sportivă în Oradea. Cred că se vede. Ştim că doleanţele sunt mari. Facem tot ce ţine de noi, bazin de înot, stadion nou, un centru polisportiv. De asemenea, am înfiinţat la primărie un fond destinat ONG-urilor, inclusiv asociaţiilor sportive, pentru care vă invităm să depuneţi proiecte pentru a accesa aceşti bani", a spus Călin Corpaş.

Organizatorii galei au surprins, în încheierea premierii, mulţumind ziariştilor sportivi care au fost alături de sportul bihorean în anul care a trecut.

Înspre final, invitat să se adreseze publicului, antrenorul Virgil Preda a pus, de mai multe ori, "degetul pe rană", vorbind despre condiţiile precare în care se antrenează sportivii, "chiar şi la Bucureşti avem o pistă ondulată", lipsa de specialişti care să ducă mai departe tradiţia sportivă a oraşului şi nu în cele din urmă, subfinanţarea cronică şi promisiuni deşarte.

"Nu ne interesează în România sportul. Vom face în ţară opt centre de dezintoxicare. Ştiţi cât costă unul? 20.000 de dolari! Şi noi nu avem cu ce merge la concurs. Maşini stricate. Asta e desfiinţarea educaţiei pentru sănătate a tinerilor din România. Eu, la 72 de ani, ce să mai fac? Nu merge nimic. Poate o să reuşiţi voi", a spus antrenorul care a dat şi campioni mondiali.

Subprefectul Emilian Pavel a declarat, în încheiere, că a reţinut mesajul asociaţiilor, al sportivilor, al antrenorilor, anume lipsa de fonduri şi a unor baze sportive adecvate pentru a se pregăti.

"Voi transmite, ca reprezentant al guvernului, şi faptul că nu se poate organiza activitate sportivă la Direcţia de tineret şi sport cu zero lei într-un an, respectiv să se finanţeze doar din venituri proprii. Voi depune eforturi pe partea politică pentru ca bugetul municipiului Oradea şi al Consiliului Judeţean Bihor să prevadă bugete şi pentru aceste asociaţii care au sportivi legitimaţi şi care desfăşoară activităţi sportive de masă şi nu numai, pentru că, aşa cum au spus şi antevorbitorii, este important să sprijinim practicarea sportului pentru a ţine copiii cât mai departe de tot ce înseamnă droguri şi alte activităţi care nu-i duc pe un drum bun", a declarat, pentru AGERPRES, Emilian Pavel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.