Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei mai fideli cititori din 2022 ai Bibliotecii Judeţene din Sălaj, premiaţi de Ziua Naţională a Lecturii

playtech.ro
carte

Biblioteca Judeţeană "I. S. Bădescu" Sălaj i-a recompensat, miercuri, de Ziua Naţională a Lecturii, pe cei mai fideli cititori din 2022, premiile, constând în diplome şi cărţi, fiind acordate celor care, pe parcursul anului trecut, au împrumutat un număr considerabil de volume.

"Lectura nu trebuie să lipsească din viaţa noastră, trebuie să fie alături de noi în fiecare zi şi dovada acestui fapt sunteţi dumneavoastră, care sunteţi alături de noi astăzi pentru că citiţi şi vă place să citiţi indiferent de ce vârstă aveţi. Noi ne dorim ca această zi să nu fie sărbătorită doar în 15 februarie, ci ne-am dori la Ziua Lecturii să fie sărbătorită în fiecare zi", a precizat, în deschiderea evenimentului, Mariana Marian, managerul Bibliotecii Judeţene Sălaj, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, statisticile instituţiei arată faptul că afirmaţia des întâlnită în spaţiul public că actualmente nu se mai citeşte este una falsă, biblioteca din Sălaj având peste 5.000 de cititori activi, cu o frecvenţă medie zilnică a vizitatorilor de 366 de persoane. Numărul total de vizite, fizic, în secţiile bibliotecii a fost în 2022 de peste 90.000.

"Ziua Naţională a Lecturii nu este doar o zi în care trebuie să citim, ci şi una în care trebuie să ne reamintim şi să spunem tuturor că este important să citim întotdeauna, că lectura este cea mai bună metodă de dezvoltare personală, este modul în care ne "spălăm" creierul şi sufletul în apa curată a cuvintelor. Îi felicit pe colegii mei din Biblioteca Judeţeană pentru că ne mijlocesc, zi de zi, accesul la bogăţia spirituală şi la înţelepciunea cuvântului scris, pentru că încearcă să prezinte biblioteca tuturor cititorilor săi ca fiind un paradis, aşa cum spunea scriitorul argentinian Jorge Louis Borges", a precizat vicepreşedintele CJ Sălaj, Claudiu Bârsan, la evenimentul de miercuri.

La cei trei ani ai săi, Cezar Matei Pop este cel mai tânăr dintre premianţi, chiar dacă, în cazul său, nu poate fi numit un cititor, ci mai degrabă un vizitator fidel al celei mai noi secţii a Bibliotecii Judeţene - Filiala Scala, deschisă la Zalău anul trecut.

"Avem şi acasă cărţi, dar lui îi place să venim la bibliotecă să ne jucăm şi apoi să împrumutăm cărţi din care să îi citesc seara, înainte de culcare", a precizat, pentru AGERPRES, Cristina Pop, mama lui Matei.

Abonatul cu cele mai multe cărţi lecturate - 440 la număr - a fost, în 2002, o cititoare în vârstă de 75 de ani, ea fiind urmată de o altă cititoare fidelă, în vârstă de 58 de ani, cu 182 de cărţi împrumutate.

Cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sălaj, Biblioteca Judeţeană a achiziţionat în 2022 carte nouă în valoare de 130.000 de lei şi a deschis prima sa filială din municipiul Zalău, în zona Scala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.