Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei mai mulţi turişti străini din Republica Moldova sunt fraţii din România

Targ turism

Cea de-a 22-a ediţie a celui mai important târg moldovenesc de turism, Tourism, Leisure, Hotels - Mold Expo de la Chisinău, a adus câteva schimbări anul acesta: Romînia a cedat locul de partener oficial al Târgului Bulgariei, iar suprafaţa târgului s-a redus la un singur pavilion.

După Turcia şi Bulgaria, la egalitate cu Grecia, România este a treia destinaţie externă pentru turiştii din Republica Modlova, cu circa 25.000 de moldoveni care îşi petrec concediul în ţara noastră. În celălalt sens, România furnizează cei mai mulţi turişti ţării de dincolo de Prut - în jur de 30.000 de români, aproape dublu în raport cu 16.000 ucrainieni sau 10.000 de ruşi.

O premieră a târgului a fost şi lansarea rutei turistice Ştefan cel Mare, un proiect comun româno-moldovenesc, cu cinci crame şi 19 localităţi pe traseu.

Citește și: Codrin Ștefănescu ANUNȚĂ RĂZBUNAREA PSD după plecările la Pro România: Ne pregătim să primim între 8 şi 11 parlamentari din alte partide

Din România, de cel mai mare succes s-au bucurat staţiunile montane, în special cele din judeţul Prahova – mai exact ofertele de Paşte, la Sinaia şi Buşteni, la hoteluri de 3 si 4 stele, precum şi pachetele combinate de Paşti+1 Mai, incluzând cinci nopti, tot la 3 stele. Prahova a fost reprezentată de viceprimarul municipiului Ploieşti Cristian Ganea, însoţit de Gelu Ionescu, directorul Casei de Cultură IL Caragiale Ploiești, și Adi Voican, președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.

“Am avut oportunitatea de a le vorbi românilor din Basarabia despre frumusețea Ploieștiului, despre Sinaia, despre cașcaveaua de Valea Doftanei, despre Muzeul Ceasului și despre Muzeul Petrolului, dar și despre Castelul Peleș, într-o intervenție pentru TVR Moldova”, a declarat Cristian Ganea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.