Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei mai periculoşi deţinuţi condamnaţi pentru terorism ar putea fi izolați de guvernul britanic

terorism

Guvernul britanic vrea să-i izoleze pe deţinuţii cei mai influenţi şi periculoşi condamnaţi pentru terorism, pentru a evita ca aceştia să radicalizeze alţi deţinuţi, a anunţat miercuri ministrul justiţiei al Regatului Unit, Dominic Raab, informează AFP.

"Trebuie să eradicăm mult mai devreme atitudinile de control coercitiv exercitat de extremişti şi care pot duce la radicalizare şi terorism", a declarat ministrul la SkyNews.

Dominic Raab doreşte "utilizarea mai intensivă" a "centrelor de separare" existente, pentru a-i izola pe potenţialii recrutori de terorişti.

La Times Radio, el a explicat că Regatul Unit are 28 de locuri în "centre de separare", dar că "vor fi utilizate doar 9 în acest moment". El a anunţat că vor fi investite 1,2 milioane de lire (1,4 milioane de euro) pentru a ţinti deţinuţii ce trebuie să fie izolaţi, pentru că ei prezintă riscul de a radicaliza alţi deţinuţi.

Acest anunţ coincide cu publicarea unui raport independent asupra terorismului în închisorile din Anglia şi Ţara Galilor. Potrivit autorului raportului, Jonathan Hall, ameninţarea în aceste închisori vine de la terorismul islamist şi "nu există nicio altă ameninţare comparabilă".

Mai multe atacuri teroriste au avut loc în Regatul Unit în ultimii ani, printre care uciderea, în noiembrie 2019, a doi tineri de către un individ ce fusese condamnat pentru terorism.

În total, 200 de persoane condamnate pentru terorism se află în detenţie în Regatul Unit, la care se adaugă alte 200 care au legături cu terorismul, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.