Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei mai tari JUDOKA se întrec la Cluj

www.paginademedia.ro
Cozmin Gușă

A mai rămas o zi până la cel mai aşteptat eveniment al primăverii pentru pasionaţii şi luptătorii de judo din toată ţara: Finala campionatului Naţional de seniori. Anul acesta nu aduce doar o finală organizată la standarde internaţionale, ci şi premii consistente pentru sportivii care vor fi recompensaţi cu generozitate. Începând de mâine până duminică, cei mai buni judoka se vor lupta pentru titluri la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj Napoca.

Peste 250 de sportivi din toată ţara se vor lupta pentru medalii la campionatul naţional, găzduit în acest an de Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca. Competiţia aduce şi o premieră. Aproximativ 100.000 de lei vor merge în acest an la cei mai buni judoka şi antrenorii lor.

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a explicat: "Premiile pentru sportivi, de la toate categoriile de greutate, masculin şi feminin, sunt în valoare de 2000 de ron medalia de aur, 1000 de ron medalia de argint şi 500 de ron medaliile de bronz, la fiecare categorie. Iniţiem încă o categorie, vor fi premiaţi şi primii 5 antrenori din România, cu cele mai bune rezultate. Premii care incep de la 2500 de ron pentru cel mai bun antrenor şi merg până la 500 de ron pentru antrenorul de pe locul 5.

Aceste premii vor fi acordate prin contribuţia personală a preşedintelui şi a vicepreşedinţilor". Antrenorul de Judo Florin Bercean a vorbit despre campionat: "Eu zic că e un început bun, un început fenomenal de frumos, care îi va impulsiona şi pe antrenori si pe sportivi", anunţă Realitatea TV. Atracţia competiţiei va fi open-ul de duminică, atunci când pe tatami se vor lua la trântă cei mai buni sportivi fără a se ţine cont de categoria dată de numărul kilogramelor. Noua conducere a federaţiei promite un show de zile mari, care poate fi punctul de pornire în vederea obţinerii unei medalii olimpice.

"Noi am dori să intensificăm mult în toate centrele importante din România "Judo Special Olympics", a detaliat noul preşedinte al FRJ, Cozmin Guşă. Conferinţa de presă de dinaintea competiţiei a adus şi un moment inedit. Fosta campioană olimpică la Beijing, Alina Dumitru, a venit la un moment dat în faţa jurnaliştilor cu bebeluşul său.

Alina Dumitru spune: "Să fii mămică e extraordinar, e lucrul pe care mi l-am dorit atunci când m-am retras din activitatea sportivă. Sper să îi placă şi lui acest sport minunat". Nu vor lipsi nici invitaţii speciali, vedetele şi momentele-surpriză, printre care un show cu majorete şi o demonstraţie de kangoo jumps. Intrarea va fi liberă şi se vor organiza tombole pentru spectatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.