Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cei trei jurnalişti de la agenţia spaniolă Efe, reţinuţi de serviciile secrete venezuelene, vor fi deportați în Columbia

CNN.com
venezuela armată

Cei trei jurnalişti de la agenţia spaniolă Efe, care au fost reţinuţi de serviciile secrete venezuelene miercuri, în Caracas, au fost eliberaţi şi urmează să fie deportaţi în Columbia, scrie La Vanguardia potrivit news.ro.

Columbienii Mauren Barriga şi Leonardo Muñoz şi spaniolul Gonzalo Domínguez au fost eliberaţi joi. Nu este cunoscut dacă a fost eliberat şi însoţitorul lui Muñoz, José Salas, de naţionalitate venezueleană.

Ministrul spaniol de Externe, Josep Borrell, a dat asigurări joi că ambasada Spaniei de la Caracas „lucrează intens” pentru a obţine eliberarea jurnaliştilor.

Cei trei au fost duşi în această dimineaţă la Serviciul pentru Identificare şi Migraţie din centrul capitalei, unde au fost supuşi unor examene medicale, apoi vor fi conduşi la aeroportul Simón Bolívar, potrivit agenţiei Efe.

Muñoz, fotograf, a fost reţinut miercuri împreună cu Salas, în timpul protestelor convocate de opoziţie şi a fost dat dispărut până la ora locală 21.30, când serviciile secrete venezuelene (Sebin) au reţinut alţi jurnalişti, pe Barriga şi Domínguez.

Autorităţile de la Caracas au argumentat că jurnaliştii au fost reţinuţi pentru că nu aveau permise de intrare în ţară, lucru contrazis de reporteri şi reprezentanţii agenţiei de presă.

Zeci de jurnalişti internaţionali au ajuns în Venezuela pentru a relata evenimentele şi criza cu care se confruntă statul sud-american. Pe 23 ianuarie, liderul opoziţiei regimului Nicolas Maduro, Juan Guaidó, s-a autoproclamat preşedinte interimar, fiind recunoscut de numeroase state, inclusiv de Parlamentul European.

Cel puţin 939 de persoane au fost reţinute de la începutul protestelor din Venezuela, pe 21 ianuarie, potrivit unui bilanţ făcut de organizaţia Foro Penal, care susţine că 755 de persoane sunt încă „private de libertate”.

Bilanţul ONU arată că mai mult de 850 de persoane, dintre care 77 de minori, au fost reţinute, începând cu 21 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.