Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai bătrân rinocer din lume a murit în rezervația Ngorongoro, din Tanzania

rinocer

Femela rinocer negru botezată Fausta, în vârstă de 57 de ani, considerată rinocerul cu cea mai înaintată vârstă din lume, a trăit cea mai mare parte a vieții în sălbăticie, a murit vineri în rezervația Ngorongoro, arată The Guardian.

Rinocerii negri trăiest în jur de 43 de ani în sălbăticie. Reprezentanții rezervației tanzaniene au anunțat că animalul a murit din cauze naturale pe 27 decembrie.

“Informațiile noastre arată că Fausta a trăit mai mult decât oricare alt rinocer din lume și a adunat la Ngorongoro, în libertate peste 54 de ani”. Animalul a fost mutat la un adăpost în 2016, se arată întro declarație.

Citește și: Raed Arafat rupe tăcerea în cazul care a REVOLTAT România, în ultimele 24 de ore: 'Nu putem vorbi de batjocură. Toți știau că e limită de timp'

“Fausta a ajuns la Ngorongoro în 1965 adusă de un savant de la Universitatea din Dar Es Salaam, Avea undeva între trei și patru ani în acel moment. În 2016 starea de sănătate a animalului a început să se deterioreze și am fost nevoiți să îl mutăm în captivitate, după ce a fost victima unor atacuri din partea hienelor care i-au cauzat mai multe răni grave”, au arătat cei de la Ngorongoro.

Sana, o femelă din specia rinocerilor albi, avea 55 de ani când a murit, la Planete Sauvage, din Franța în 2017. Era considerată rinocerul cu vârsta cea mai înaintată în acel moment.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.