Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai bogat om din lume a donat bani victimelor din Australia! Suma dată a fost câștigată doar în 5 minute

Jeff Bezos

Într-o postare făcută duminică pe Instagram, Jeff Bezos, șeful Amazon, a anunțat că gigantul online va dona 1 milion de dolari australieni (690.000 de dolari americani) pentru a ajuta victimele incendiilor de vegetație din Australia, informează Business Insider.

Cu toate acestea, fondatorul Amazon a fost aspru criticat pentru donația sa mică comparativ cu valoarea de piață a companiei pe care a fondat-o și pe care o conduce, sau cu averea sa personală.

Averea lui Bezos nu reflectă salariul său anual la Amazon, în valoare de puțin peste 80.000 de dolari, fiind compusă în mare parte din participația deținută la companie.

Citește și: Klaus Iohannis a convocat miniștrii la Cotroceni: ultima discuție cu Ludovic Orban

În 2018, Bezos a câștigat suma donată (690.000 de dolari) la fiecare 5 minute. În 2019, fondatorul Amazon a trecut printr-un divorț costisitor, pierzând 46 de miliarde de dolari. Chiar și așa, în intervalul 2 octombrie 2019 - 13 ianuarie 2020, averea sa ar fi crescut cu 3,5 miliarde de dolari, potrivit estimărilor Forbes, astfel încât Bezos a câștigat 34 de milioane pe zi sau 23.600 de dolari pe minut. Astfel, ar fi avut nevoie de 30 de minute pentru a câștiga suma donată.

Criticii au evidențiat că donația companiei lui Bezos, cu o valoare de piață de 936 de miliarde de dolari, este mai mică decât cea făcută de trupa Metallica, compania Facebook sau Kylie Jenner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.