Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai celebru circ din lume, la un pas de FALIMENT, din cauza crizei coronavirusului

Cirque du Soleil Entertainment Group explorează toate opţiunile de restructurare a datoriilor, inclusiv o eventuală declarare a falimentului, după ce a fost forţat să anuleze spectacolele din cauza pandemiei de coronavirus, potirivt unor persoane apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Citește și:  Streinu Cercel, despre testarea din Capitală: 'Dacă modelul va fi de succes, îl replicăm în țară'

Celebra companie de circ cu sediul în Montreal, cunoscută pentru spectacolele sale din Las Vegas, a trebuit să-şi concedieze temporar majoritatea personalului, după instituirea măsurilor de distanţare socială pentru prevenirea răspândirii virusului.

Cirque du Soleil lucrează cu consilierii din domeniul restructurării pentru a rezolva o criză de numerar şi a datoriilor sale de aproximativ 900 de milioane de dolari, au declarat joi sursele.

Creditorii sunt, de asemenea, în discuţii cu consilierii, pregătindu-se pentru posibile negocieri cu compania, au spus sursele.

Cirque du Soleil nu a decis încă cum să abordeze problema finanţelor sale, au mai spus sursele. Compania a refuzat să comenteze.

Companiile de divertisment care au spectacole în spaţii închise, cum ar fi sălile de cinematograf şi parcurile tematice, au probleme mari din cauza pandemiei care a îmbolnăvit aproape 500.000 de oameni şi a provocat peste 22.000 de decese în întreaga lume.

Încercând să încetinească răspândirea infecţiilor, guvernele au interzis adunările mari de oameni, au ordonat oamenilor să rămână acasă şi să închidă afacerile considerate neesenţiale, inclusiv cazinourile.

Cirque du Soleil a concediat temporar 4.600 de angajaţi, sau aproximativ 95% din forţa de muncă, a spus compania.

Problemele actuale ale Cirque du Soleil sunt amplificate de în urma căreia fonul de investiţii TPG-ul a dobândit o participaţie majoritară la companie. Sursele au declarat că TPG şi-a însărcinat consilierii în restructurare să rezolve problema înrăutăţirii situaţiei financiare a companiei de circ. TPG a refuzat să comenteze.

Agenţia de evaluare financiară Moody’s a redus în această lună ratingul Cirque du Soleil, la nivelul junk, nerecomandat investiţiilor, afirmând că există un „risc ridicat” de neplată a datoriilor.

În decembrie, Cirque du Soleil avea fonduri disponibile în valoare de aproximativ 105 milioane de dolari, constând în 20 de milioane de dolari în numerar şi restul dintr-o linie de credit rotativă, potrivit agenţiei de rating.

Cirque du Soleil ar urma să cheltuiască anul viitor aproximativ 165 milioane dolari, inclusiv pentru rambursarea biletelor pentru spectacolele anulate şi plata datoriilor, a arătat Moody’s.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.