Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai controversat sef al FMI ajunge pe marile ecrane

strauss-khan

Dominique Strauss-Kahn, cel mai controversat sef al FMI, ajunge pe marile ecrane. FInantistul francez nu s-a apucat de actorie, ci va fi folosit ca inspiratie pentru un nou film marca Warner Bros care va ecraniza scandalul in care a fost implicat in 2011. Scenariul ii va apartine lui Ben Kopit, intitulat 'The Libertine' , informează hollywoodreporter.com.

Strauss-Kahn a fost șeful Fondului Monetar Internațional până în 2011, când a demisionat în urma acuzațiilor de agresiune asupra unei cameriste. Economistul francez a fost pus în arest la domiciliu, dar cazul s-a destrămat din cauza întrebărilor legate de credibilitatea cameristei. O cauză civilă a fost soluționată mai târziu printr-o înțelegere în afara justiției între Strauss-Kahn și reclamantă.

Scenariul este descris de hollywoodreporter.com drept o dramatizare amuzantă a scandalului.

Achiziționarea acestui script de către studiourile Warner Bros este un succes pentru Ben Kopit, care a absolvit recent programul de scriere de scenarii la University of California, Los Angeles (UCLA). El a fost contactat de managerul Jesse Silver de la Mindframe Films, care l-a recomandat agenției americane de talente William Morris Endeavor (WME). Contractul a fost semnat imediat, dată fiind forța scenariului.

Kopit, fiul dramaturgului Arthur Kopit, regizorul și scenaristul filmului 'Nine' este, de asemenea, student la Universitatea Columbia, precum și laureat al mai multor concursuri de scenarii.

Jon Gonda de la Warner Bros a adus proiectul în studio, el având reputația de a da șanse scenariștilor debutanți. Surse invocate de hollywoodreporter.com au dezvăluit că președintele companiei, Greg Silverman, a citit scriptul în avion și și-a dat rapid acordul.

Scandalul iscat în jurul lui Dominique Strauss-Kahn în 2011 a mai fost ecranizat în filmul 'Welcome to New York', dramă regizată de Abel Ferrara în care Gerard Depardieu l-a interpretat pe finanțistul francez, iar actrița Jacqueline Bisset pe soția sa din acea vreme, Anne Sinclair, amintește hollywoodreporter.com.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.