Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai important diplomat al UE în politica externă vrea pace în Venezuela

federica mogherini Facebook
federica mogherini

Federica Mogherini, înaltul reprezentant al UE pentru politică externă, a făcut apel din nou pentru o soluţie politică şi paşnică a crizei din Venezuela, în cadrul ceremoniei de deschidere a unei întâlniri a Grupului Internaţional de Contact în Uruguay, scrie Reuters, relatează News.ro.

Citește și: După Brexit Marea Britanie își va pierde importanța pe piața globală a apărării

Mogherini, cel mai important diplomat al UE, a precizat că o astfel de soluţie este singura cale de a evita mai mult haos în Venezuela. O reuniune internaţională are loc joi la Montevideo, în vederea căutării unei soluţii negociate a crizei din Venezuela, unde o înfruntare dură între preşedintele Nicolas Maduro şi preşedintele Parlamentului Juan Guaido se concentrează de-acum asupra primirii unor ajutoare umanitare.

Uniunea Europeană (UE), opt state europene şi cinci ţări din America latină se reunesc în capitala uruguayană cu obiectivul de a ”contribui la crearea condiţiilor în vederea apariţiei unui proces politic şi paşnic” în grava criză care zguduie ţara sud-americană, potrivit unei surse diplomatice europene. Această iniţiativă - la originea căreia se află Mexicul şi Uruguayul, care au lansat o conferinţă a unor ”ţări neutre” faţă de Venezeula - s-a transformat într-o reuniune a Grupului de contact internaţional lansat de către UE la sfârşitul lui ianuarie, la Bucureşti, şi la care au aderat alte trei ţări din America Latină - Costa Rica, Bolivia şi Ecuadorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.