Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai înalt legiuitor chinez va merge în Rusia: Este prima vizită de la începutul războiului din Ucraina

scmp.com
Li Zhanshu Vladimir Putin

Li Zhanshu, președintele Comitetului permanent al Congresului Național al Poporului din China, va vizita Rusia și va participa la Forumul Economic Estic, potrivit Reuters.

Li Zhanshu, cel mai înalt legiuitor chinez, va participa săptămâna următoare la cel de-al șaptelea Forum Economic Estic de la Vladivostok, a anunțat duminică agenția oficială de presă Xinhua. El este cel mai înalt oficial chinez care vizitează Rusia de la începutul războiului din Ucraina.

Li, președinte al Comitetului permanent al Congresului Național al Poporului, va efectua vizite oficiale în Rusia, Mongolia, Nepal și Coreea de Sud de miercuri până pe 17 septembrie, potrivit Xinhua. El va participa la forumul de patru zile, care va începe luni, în timpul șederii sale în Rusia, a precizat aceasta.

Li, care ocupă în prezent locul trei în Partidul Comunist Chinez, urmează să se retragă din funcție la un congres care va avea loc luna viitoare, dar își va păstra poziția parlamentară până în martie, potrivit Mediafax.

Președintele Chinei, Xi Jinping, și cel al Rusiei, Vladimir Putin, au anunțat un parteneriat strategic în februarie, cu câteva săptămâni înainte ca rușii să invadeze Ucraina în ceea ce ei numesc „o operațiune militară specială".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.