Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai informat om din lume avertizează: vom avea cel mai fierbinte an al omenirii. Este un colaps climatic

RFI
schimbari climatice seceta

Secretarul general al ONU, António Guterres, a declarat că 2023 va fi cel mai fierbinte an din istoria omenirii. Este un colaps climatic în timp real care ar trebui să dea fiori liderilor mondiali, a mai spus Guterres în prima zi a summitului COP28 privind clima.

Anul acesta va fi cel mai fierbinte an din istoria omenirii, a declarat șeful Organizației Națiunilor Unite, la startul summitului COP28, potrivit BBC.

António Guterres a mai spus că recordul demonstrează că „trăim un colaps climatic în timp real". El a implorat comunitatea internațională să acționeze și să respecte angajamentele privind clima, spunând că realitatea ar trebui „să dea fiori reci liderilor mondiali".

Temperatura mărilor atinge recorduri, gheața se subțiază

În discursul său, Guterres a mai declarat că nivelul mării și temperatura la suprafața mării au bătut recorduri și că stratul de gheață din Antarctica a atins un minim record.

„În acest an, comunitățile din întreaga lume au fost lovite de incendii, inundații și temperaturi caniculare... Încălzirea globală record ar trebui să le dea fiori pe șira spinării liderilor mondiali. Și ar trebui să îi determine să acționeze”, a spus António Guterres

Comentariile sale au fost făcute în timp ce Organizația Meteorologică Mondială a anunțat că este „aproape sigur" că în 2023 a fost doborât recordul global de temperatură.

Există temeri că situația ar putea fi mai gravă din cauza fenomenului El Niño.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.