Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare agregator independent de servicii a câştigt peste 25% din capacitatea de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie

curent

Enel X Japonia a câştigat peste 25% din capacitatea totală de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie pe noua piaţă de capacitate locală pentru anul inaugural 2024.

"Enel X Japan, cel mai mare agregator independent de servicii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie al ţării, a câştigat peste 1 GW în servicii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie pe piaţa de capacitate japoneză pentru 2024, anul inaugural al pieţei. Rezultatul licitaţiei de succes i-a oferit companiei Enel X peste 25% din capacitatea de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie pe noua piaţă", a informat compania, inforemază News.ro.

Citește și: Elena Udrea a dezvăluit semnificația semnului cu degetul la nas din Parlament. Cui îi era adresat gestul

Prin platforma de flexibilitate în timp real, Enel X poate să optimizeze utilizarea resurselor de echilibrare a reţelei prin managementul consumului în toate domeniile pieţei energetice în evoluţie rapidă din Japonia.

"Suntem mândri să ne bazăm pe experienţa noastră solidă de a oferi servicii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie în reţeaua electrică naţională a Japoniei. În calitate de lider local în servicii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie, promovăm aceste resurse drept alternativă rentabilă la generarea tradiţională de energie, care este esenţială pentru susţinerea integrării surselor regenerabile de energie în reţea. Privind în viitor, prin echilibrarea reţelei prin managementul consumului de energie pe piaţa japoneză începând cu anul inaugural, ne aşteptăm să jucăm un rol tot mai important în aceste servicii pe pieţele de energie din ţară", a declarat Ushio Okuyama, Head of Enel X Japonia.

În Japonia, Enel X este în prezent principalul furnizor independent de rezerve „1-dash”, un program de echilibrare a reţelei prin managementul consumului bazat pe licitaţii anuale, care este în vigoare până la inaugurarea pieţei de capacitate. În plus, Enel X şi-a asigurat recent calitatea de membru pe bursa japoneză de energie electrică (JEPX), piaţa de tranzacţionare angro a energiei electrice din ţară, permiţându-i să ofere servicii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului pe piaţa pentru ziua următoare şi pe piaţa intra-zilnică.

Prin platforma sa lider pe piaţă, compusă din 211 MW în programul „1-dash”, alături de peste 1 GW atribuiţi pe piaţa de capacitate, Enel X administrează o centrală virtuală importantă, menită să ajute la stabilizarea reţelei electrice a ţării.

"Prin urmare, compania este bine poziţionată pentru a ajuta companiile japoneze să maximizeze valoarea pe care o pot atinge prin participarea activă pe piaţa energiei din ţară. Prin participarea lor, companiile calificate câştigă un nou flux de venituri care le poate îmbunătăţi profitabilitatea, sprijinind, în acelaşi timp, integrarea surselor regenerabile. Portofoliul actual al clienţilor Enel X acoperă multe sectoare de activitate, inclusiv industria grea, producţie, tehnologia informaţiei, logistică şi proprietăţi comerciale", ai arată compania.

Programele de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie încurajează utilizatorii de energie să îşi ajusteze consumul de energie pentru a ajuta la stabilizarea reţelei atunci când sistemul o cere.

Citește și: Lovitură de teatru! Nu Mihail Neamțu este propunerea PMP pentru funcția de viceprimar al Capitalei

Enel X Japonia este o filială a Enel X, divizia globală de servicii energetice avansate a Grupului Enel care deţine poziţia de lider în programele de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie la nivel global, cu o capacitate totală de peste 6 GW gestionată şi repartizată în cele două Americi, Europa, Asia şi Oceania.

Echilibrarea reţelei prin managementul consumului de energie reprezintă un serviciu cheie în care sunt îndeplinite principiile economiei circulare, datorită designului care utilizează două dintre modelele de afaceri ale economiei circulare: întări durabile şi platforme de partajare. Prin aderarea la programele de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie, companiile comerciale şi industriale pot participa pe piaţa energiei electrice şi pot fi compensate pentru modificarea consumului de energie, pentru a răspunde la vârfurile de ofertă sau cerere de energie electrică, contribuind în acelaşi timp la decarbonizarea la nivel global.

Piaţa de capacitate din Japonia este concepută pentru a procura capacitatea de energie necesară pentru a menţine securitatea aprovizionării ţării. Capacitatea este procurată printr-o licitaţie pe patru ani, la care echilibrarea reţelei prin managementul consumului de energie poate participa alături de alte tehnologii.

Citește și: PSD intră în forță la alegerile parlamentare. Sorin Grindeanu a lansat programul de guvernare pentru perioada 2021-2024: ‘Are în centrul său siguranța locurilor de muncă’

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică. Compania este lider global în domeniul serviciilor energetice avansate, gestionând soluţii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie, cu o capacitate totală de peste 6 GW, gestionată la nivel global, o capacitate de stocare instalată de 110 MW iar, în sectorul mobilităţii electrice, în jur de 130.000 de puncte publice şi private de încărcare a vehiculelor electrice pe tot globul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.