Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare dezvoltator de jocuri video din România și-a inaugurat un nou sediu în Botoșani

University of Rochester
jocuri video

Cel mai mare studio independent dezvoltator de jocuri video din România, care are sediul central la Bucureşti şi birouri la San Francisco, Los Angeles, Guadalajara, Kiev şi Montreal, şi-a inaugurat, vineri, noul sediu din municipiul Botoşani.

Compania din domeniul IT are în Botoşani 120 de angajaţi, însă şi-a anunţat intenţia de a recruta, în vederea angajării, în perioada imediat următoare, alte 100 de persoane, potrivit Agerpres.

"Ne dorim să atragem oameni din Botoşani şi din alte localităţi din jurul oraşului şi să creăm oportunităţi pentru tineri astfel încât aceştia să lucreze într-o industrie nouă şi creativă în Botoşani şi să ajute la dezvoltarea economiei locale. Salariile şi condiţiile pe care le oferim sunt la un nivel ridicat şi sunt identice cu cele din Bucureşti", a declarat Mihai Pohonţu, preşedintele companiei Amber.

La inaugurarea noului sediu din Botoşani, în care s-au investit aproape 500.000 de euro, a participat şi primarul municipiului, Cosmin Andrei, care şi-a manifestat susţinerea faţă de acest tip de afaceri.

"Dincolo de testarea jocurilor, veţi crea aici, ceea ce este foarte important. Acesta va fi nivelul următor, nivel care va aduce o atractivitate în Botoşani şi pe acest palier al industriei IT", a afirmat primarul.

Biroul din Botoşani oferă servicii de testare pentru jocurile dezvoltate sau co-dezvoltate de companie pentru platforme diverse - mobile, PC şi console. Pe măsură ce compania va identifica proiecte şi personal de specialitate, va extinde oferta de servicii şi specializări, urmând să acopere programare, artă şi game design.

De asemenea, dezvoltatorul de jocuri video are în vedere crearea, din toamna acestui an, a unui program de training şi mentorat care să îi ghideze spre specializarea dorită.

La nivel de grup, Amber a raportat în 2021 o cifră de afaceri record de 126,8 milioane de lei (30,5 milioane dolari americani), o creştere cu 56% comparativ cu 2020. Compania are peste 1.000 de angajaţi în birourile din Bucureşti, Botoşani, Guadalajara, Montreal, Kiev, San Francisco şi Los Angeles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.