Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare DUȘMAN al lui Vladimir Putin a trecut primul obstacol spre prezidențiale: Aleksei Navalnîi a obținut sprijinul

Aleksei Navalnîi

Principalul opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, a trecut duminică primul obstacol existent în calea candidaturii sale la alegerile prezidenţiale din martie 2018 din Rusia, obţinând sprijinul a 742 de alegători într-un district din Moscova, în condiţiile în care pragul necesar pentru a deveni candidat era de 500 de alegători, informează Reuters.

''Nu există niciun sprijin pe scară largă pentru Putin şi pentru regimul său în această ţară'', a declarat Navalnîi în faţa susţinătorilor săi. El s-a descris drept un 'candidat real' pentru alegerile prezidenţiale din martie anul viitor şi a ameninţat cu boicotarea scrutinului de către susţinătorii săi dacă lui i se interzice să candideze, scrie agerpres.ro.

Citește și: Pe banii noștri! Fostul soț al Olguței Vasilescu face încă o numire controversată la ASF

Acum Aleksei Navalnîi trebuie să fie înregistrat oficial, în calitate de candidat, de către Comisia Electorală Centrală din Rusia, care anterior a declarat că nu este eligibil din cauza condamnării sale la închisoare cu suspendare, sentinţă considerată de opozantul rus drept o decizie pur politică.

Este însă puţin probabil ca Navalnîi să candideze, el fiind declarat ineligibil din cauza unor condamnări în dosare considerate de el motivate politic.

Citește și: Început de ERĂ! Aceasta este cea MAI NOUĂ metodă de plată la restaurant – cum poți achita la KFC, dacă nu ai cardul sau banii la tine

Alexei Navalnîi le-a vorbit susţinătorilor săi la manifestaţia de la Moscova, spunându-le că Putin este un preşedinte prost şi că va cere boicotarea alegerilor dacă nu i se va permite să candideze.

Navalnîi, în vârstă de 41 de ani, avea nevoie de 500 de semnături în fiecare din cele 20 de oraşe din Rusia. El a scris pe Twitter că a obţinut semnăturile: “Am devenit candidat oficial, nominalizat de grupuri de votanţi activişti. Mulţumesc tuturor celor care au participat la această campanie în toate colţurile ţării. Sunteţi cei mai buni”.

Citește și: Acord ISTORIC pentru România! Cu cine se UNEȘTE energetic țara noastră

Opozantul lui Putin speră că semnăturile obţinute vor determina comisia electorală să îi permită să candideze.

Navalnîi a fost întemniţat de trei ori în acest an sub acuzaţii de organizare de întâlniri şi mitinguri prin încălcarea legilor actuale din Rusia. El susţine că în mod intenţionat Kremlinul încearcă să-i zădărnicească intenţiile politice.

Citește și: De unde atâția bani?! Averea URIAȘĂ a lui Liviu Tit Brăiloiu, parlamentarul PSD care a înjurat-o pe senatoarea USR, Florina Presada

În luna octombrie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis că a fost 'arbitrară' condamnarea pentru fraudă dictată contra lui Navalnîi în 2014 şi i-a ordonat Moscovei să-i plătească despăgubiri.

Devenit preşedinte al Federaţiei Ruse în anul 2000, Vladimir Putin se prezintă ca un candidat autodesemnat pentru alegerile din martie anul viitor şi pare sigur că va câştiga noul scrutin prezidenţial. Contracandidaţii lui Putin confirmaţi până în prezent sunt liderul formaţiunii de extremă-dreapta LDPR, Vladimir Jirinovski, pe candidatul Partidului Comunist rus, Pavel Grudinin, şi pe candidata liberală şi jurnalista de opoziţie, Ksenia Sobceak.

Citește și: Mutare SURPRIZĂ! Ce MIȘCARE a făcut PRO TV-ul în prag de SĂRBĂTORI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.