Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare SCANDAL de dopaj din istorie: Rusia e la un pas de suspendare mondială

rusia sanctiuni

Atleţii de top ai Rusiei, incluzîndu-i aici pe participanţii de la Jocurile Olimpice şi cîştigătorii unor prestigioase competiţii internaţionale, au fost implicaţi într-un adevărat sistem de dopaj la iniţiativa statului.

Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a publicat un raport de 335 de pagini prin care descrie modul în care statul rus a încurajat dopajul prin programele sale. Stilul este comparat cu cel din anii '70 al RDG-ului. Raportul recomandă ca Federaţia Rusă să fie suspendată din competiţiile de atletism, iar unul dintre autori susţine că ar recomanda Comitetului Olimpic Internaţional să interzică participarea la Jocurile Olimpice din 2016, anunţă New York Times.

Raportul incriminează atleţi, antrenori, doctori şi multe dintre instituţiile de stat al Rusiei, inclusiv Agenţia naţională antidoping şi un laborator din Moscova, acreditat pentru teste la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci 2014.

Rusia conduce în clasamentul sportivilor prinși dopați în 2013, avînd aproape 12% din totalul trișorilor. Raportul publicat astăzi este rezultatul unei investigații realizate de o comisie independentă a WADA, ce a durat 10 luni. Aceasta era formată din Pound, avocat canadian și președintele fondator al WADA, McLaren, profesor de drept la Universitatea de Vest din Ontario, și Gunter Younger, șeful departamentului de crimă cibernetică din Bavaria, scrie gsp.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.