Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai mare transfer din fotbalul feminin: Atacanta zambiană Racheal Kundananji a plecat de la Real Madrid la Bay FC pentru 735.000 de euro

etimg.com
minge

Atacanta zambiană Racheal Kundananji a devenit, marţi, cel mai mare transfer din fotbalul feminin, după ce a părăsit Real Madrid pentru clubul american Bay FC, pentru 735.000 de euro.

Bay FC, o nouă franciză din liga americană cu sediul în San José, nu a dat detalii despre suma de transfer, dar, potrivit canalului american ESPN şi cotidianului spaniol Marca, aceasta s-ar ridica la 787.000 de dolari (735.000 de euro).

Această sumă este mai mare decât cea de 488.000 de dolari (450.000 de euro) pe care clubul londonez Chelsea l-a plătit în ianuarie clubului spaniol Levante pentru jucătoarea columbiană Mayra Ramirez.

Cu toate acestea, sumele din fotbalul feminin sunt departe de cele din fotbalul masculin, în special de suma record de 222 de milioane de euro plătită de Paris-SG pentru a-l transfera pe starul brazilian al Barcelonei, Neymar, în august 2017.

Kundananji, în vârstă de 23 de ani, se alătură francizei californiene până în 2027, cu o opţiune pentru încă un sezon. Ajunsă la Madrid în august 2022, ea a marcat 25 de goluri în primul său sezon şi alte opt în cele 14 meciuri pe care le-a jucat în acest sezon.

Ea a participat cu Zambia la Cupa Mondială feminină din Australia şi Noua Zeelandă în 2023 şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.