Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai nou bilanţ al victimelor atentatelor din Bruxelles: Ultimele măsuri ale autorităţilor

atentat

O echipă de genişti belgieni a efectuat o 'explozie controlată' a unui obiect suspect pe aeroportul internaţional din Bruxelles, după atentatele produse marţi dimineaţă, transmite AFP.

Anterior, postul privat de televiziune VTM, preluat de Reuters, relata că poliţia belgiană a găsit o centură cu explozibili abandonată pe aeroportul internaţional din Bruxelles, o echipă de genişti urmând să procedeze în scurt timp la neutralizarea ei. Conform agenţiei Belga, un alt pachet suspect a fost neutralizat în cartierul Ixelles din sudul Bruxelles-ului. Operaţiunea a avut loc în apropierea campusului Vrije Universiteit din Bruxelles.

Între timp, bilanţul atentatelor produse marţi în capitala belgiană a ajuns la 34 de morţi - 14 pe aeroportul internaţional şi 20 în staţia de metrou Maelbeek, a anunţat primarul Bruxelles-ului, citat de Reuters. Anterior, ministrul de externe Didier Reynders a declarat, pentru televiziunea publică RTBF, că ancheta este 'în desfăşurare', autorităţile temându-se că 'există încă persoane în libertate'. La rândul său, procurorul federal Frédéric Van Leeuw a explicat că un judecător de instrucţie a fost sesizat foarte rapid 'pentru a pune în aplicare tot ce este necesar pentru depistarea autorilor eventuali (ai atentatelor) şi a vedea dacă nu mai există şi alţii, aflaţi în libertate'.

Mai multe unităţi de poliţie au fost mobilizate pentru a 'urmări imaginile surprinse de camerele de supraveghere' de pe aeroport, a precizat Van Leeuw, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.