Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai performant primar, exclus din PSD, nu se lasă: Anunţ de ultimă oră

psd

Primarul din Ciugud, comuna cu cea mai mare absorbţie de fonduri europene din ţară, Gheorghe Damian, exclus vineri din PSD, a afirmat, sâmbătă seara, într-o postare pe o reţea de socializare, că nu doreşte să fie scos ''pe uşa din spate'' a unui partid din care a făcut parte 17 ani şi de care este ''legat sufleteşte'' şi că, în consecinţă, va ataca decizia Comitetului Executiv Judeţean Alba.

Vezi şi: Alina Mungiu-Pippidi face afirmaţii grave: Partidul lui Nicuşor Dan, ajutat de SRI

''Sunt un om legat sufleteşte de PSD şi nu doresc să fiu scos pe uşa din spate din acest partid alături de care am avut rezultate foarte bune în ultimii 17 ani. Vă anunţ pe această cale că voi ataca, conform statutului, decizia de excludere a mea din partid şi doresc să fac acest lucru într-o manieră în care să limitez cât mai mult prejudiciul de imagine pe care l-ar putea avea PSD în Alba. Îmi respect colegii şi respect statutul partidului. Cred cu tărie că Partidul Social Democrat este un partid modern, construit pe valori europene şi în care primează democraţia'', a declarat, potrivit unui comunicat postat pe contul său de Facebook, Gheorghe Damian, care este şi vicepreşedinte al PSD Alba, notează Agerpres.

Damian a adăugat că rămâne ''fidel'' valorilor social-democrate. 

''Din anul 2000 sunt trup şi suflet alături de PSD, am crezut şi cred în acest partid şi am rămas alături de el chiar şi în momente grele, în care alţii îmi promiteau tot felul de favoruri pentru a trăda. Nu am trădat, pentru că nu am în sânge trădarea, ci sunt un om sincer, crescut la ţară, care ştie ce înseamnă cuvântul dat şi onoarea'', a spus primarul.

Vezi şi: Deputaţii, mai puţin costisitori în 2017. Proiectul de buget al Camerei Deputaţilor/ DOCUMENT

Gheorghe Damian, aflat la al V-lea mandat consecutiv de primar, reales în vara anului trecut cu 85%, a ţinut să le mulţumească tuturor celor care i-au transmis mesaje de susţinere şi solidaritate. ''Şi nu aţi fost puţini, iar pentru un om care crede în oameni aceste mesaje înseamnă speranţa că putem construi împreună o Românie puternică, în care să conteze valorile, onoarea şi respectul reciproc'', a declarat edilul. 

El susţine că i s-a imputat de conducerea judeţeană rezultatul de la alegerile parlamentare, deşi în Alba PSD a obţinut un 'rezultat istoric', câştigând în 9 din cele 11 oraşe şi municipii din judeţ, inclusiv în Alba Iulia. 

''Am fost, cum spunea chiar colegul meu Ioan Dîrzu, preşedintele interimar al PSD Alba, 'umăr la umăr' cu cea mai puternică organizaţie a PNL şi în final am obţinut 'un scor istoric'. De aici trebuia să continuăm construcţia PSD prin atragerea unor noi oameni de valoare, prin întărirea echipei şi prin creşterea credibilităţii PSD într-un judeţ în care am demonstrat că putem învinge chiar şi pe cei mai puternici liberali din ţară'', a mai spus Gheorghe Damian.

Vezi și: Un fost ofițer SRI dinamitează sistemul! Cine ar fi 'PĂPUȘARUL' lui Florian Coldea

Cel mai longeviv primar social-democrat din Alba, Gheorghe Damian, a fost exclus, alături de consilierul judeţean Ioan Florea, din partid, ca urmare a unei decizii a Comitetului Executiv Judeţean. Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a evitat să facă publice motivele celor două excluderi, arătând că ''sunt probleme interne'' ale partidului şi că nu doreşte să intre ''în detalii''. 

''Sunt nişte chestiuni ale noastre, interne. Nu aş vrea să intru în detalii. (...) Pentru a putea merge în forţă mai departe şi în sens constructiv în echipă s-a considerat că măsurile sunt cele necesare. (...) Am început campania de reorganizare, de analiză. Uneori mai trebuie făcută şi curăţenie'', a declarat, vineri seara, pentru AGERPRES, liderul PSD Alba. 

Gheorghe Damian, unul din cei mai cunoscuţi primari de comună din ţară, s-a aflat pe lista PSD pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare din decembrie. 

Ciugud este comuna din România cu cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene, fiind atrase peste 16 milioane de euro, ceea ce înseamnă, potrivit autorităţilor locale, bugetul acestei localităţi pe o jumătate de secol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.