Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai recent film al lui Cătălin Mitulescu, 'Heidi', la Festivalul de Film de la Sarajevo

film

Cel mai recent film al lui Cătălin Mitulescu, „Heidi”, a fost selectat, alături de „Mo” al lui Radu Dragomir, în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Sarajevo, unde va avea premiera mondială şi coproducţia cu participare românească „Sin”, de Ines Tanović, potrivit news.ro.

Dintre cele 950 de filme înscrise în festival, au fost alese pelicule realizate de cineaşti din Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Grecia, Georgia, Ungaria, Kosovo, Macedonia de Nord, Malta, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia şi Turcia.

În competiţia oficială au fost selectate nouă lungmetraje, între care „Heidi” (premieră mondială), „Mo” (premieră internaţională) şi „Sin” (premieră mondială).

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Decizie atomică a CCR

Din distribuţia „Heidi” fac parte Cătălina Mihai, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Bogdan Dumitrache şi Ada Condeescu. Cătălin Mitulescu a scris scenariul, iar imaginea este semnată de Marius Panduru.

„Mo” este debutul regizoral al lui Dragomir, cu Răzvan Vasilescu, Dana Rogoz şi Mădălina Craiu în distribuţie.

„Sin” este o producţie Bosnia-Herţegovina, Croaţia, România, Slovenia, Muntenegru. Este al doilea lungmetraj al regizoarei Ines Tanović.

Cel mai bun film va fi premiat cu trofeul Heart of Sarajevo, în valoare de 16.000 de euro. Cel mai bun regizor va primi un premiu de 10.000 de euro, iar actorul şi actriţa care vor fi premiaţi pentru interpretare, câte 2.500 de euro.

Citește și: Gabriela Firea aruncă bomba: Analizez și o candidatură independentă de PSD la prezidențiale

În competiţia de documentare au fost alese 16 titluri, un număr de 14 producţii au fost alese în competiţia de scurtmetraje, şi tot atâtea în cea a filmelor studenţeşti.

Cel mai bun documentar va fi recompensat cu 3.000 de euro, iar alte două premii în valoare cumulată de 5.500 de euro vor fi acordate. Între producţiile selectate se află „Palace for the People/ Dvorcite Na Naroda” (Bulgaria, România, Germania), de Boris Missirkov şi Georgi Bogdanov, şi „Grădina sovietică” (Republica Moldova, România), de Dragoş Turea.

Citește și: Dezvăluirea momentului! Pe mâinile cui a ajuns afacerea cu care s-a îmbogățit Dan Barna din bani publici

„Ultimul drum spre mare”, de Adi Voicu, a fost selectat în competiţia pentru scurtmetraje. Aici filmele concurează pentru trofeul Heart of Sarajevo în valoare de 2.500 de euro.

Filmele studenţeşti româneşti „Dumnezeu mama”, de Mihai Ghiţă, şi „Cum să înalţi un zmeu”, de Loránd Gábor, vor concura cu alte 12 pentru premiul în valoare de 1.000 de euro.

Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo va avea loc în perioada 16 - 23 august, sub înaltul patronaj al UNESCO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.