Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai redus randament al României la eurobonduri pe 10 ani

bani euro

România a obţinut, pentru emisiunea de eurobonduri pe 10 ani plasată în această săptămână pe pieţele externe, cel mai bun randament înregistrat vreodată pentru această maturitate, respectiv 2,84%, potrivit datelor publicate vineri de Guvern.

Pentru emisiunea scadentă peste 20 de ani, prima de acest fel, randamentul a fost de 3,93%.

Suma totală contractată de România de pe pieţele externe se ridică la două miliarde euro, în 2 tranşe, una de 1,25 miliarde de euro pe 10 ani, iar cealaltă de 750 de milioane de euro pe 20 ani. Emisiunea a fost suprasubscrisă, ordinele de subscriere fiind de peste 5,5 miliarde de euro, se menţionează în documentul Guvernului.

'România şi-a asigurat întregul necesar de finanţare de pe pieţele externe pentru 2015, suma de 2 miliarde de euro fiind prevăzută în planurile de finanţare de la începutul anului. Succesul acestei emisiuni dovedeşte încrederea investitorilor în economia României', se mai arată în document.

În acest an, România nu intenţionează să emită alte obligaţiuni în valută, a declarat pentru Reuters directorul de trezorerie din Ministerul Finanţelor Publice (MFP), Ştefan Nanu.

Anul trecut, România s-a împrumutat de pe pieţele externe de patru ori, strângând echivalentul a peste cinci miliarde de dolari din vânzarea de obligaţiuni pe 10 şi 30 de ani.

România beneficiază de un rating 'Baa3' din partea Moody's şi de un calificativ 'BBB minus' de la Standard & Poor's şi Fitch.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.