Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai reputat virusolog din SUA îi contrazice pe Trump și Mike Pompeo. Ce teorie aruncă în aer

www.gettyimages.com
anthony fauci

Doctorul Anthony Fauci, directorul Institului Naţional de Boli Infecţioase care consiliază Casa Albă în criza sanitară provocată de Covid-19, a spus că nu există bază ştiinţifică pentru teoria că noul coronavirus a fost creat în laboratoare chineze sau că a scăpat din laborator după ce a fost adus din natură.

Expertul a declarat pentru National Geographic: „Dacă urmăriţi evoluţia virusului la lilieci şi ce se întâmplă acum, dovada ştiinţifică înclină foarte mult spre faptul că nu a putut fi manipulat artificial sau deliberat. Totul despre evoluţia progresivă de-a lungul timpului sugerează categoric că virusul a evoluat în natură, apoi a sărit specii”.

Efectul Iohannis: saloanele de înfrumusețare au fost luate cu asalt

Revista mai scrie că „în baza dovezilor ştiinţifice, el nu întreţine teoria alternativă - că cineva a găsit coronavirusul în sălbăticie, l-a adus în laborator, apoi, accidental, a scăpat de acolo”.

Această teorie - că virusul provine dintr-un laborator din Wuhan (China) - a fost expusă săptămâna aceasta atât de preşedintele Donald Trump, cât şi de secretarul de stat Mike Pompeo.

Fauci se alătură astfel Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi surselor din serviciile de informaţii care resping afirmaţiile lui Trump şi Pompeo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.