Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai sângeros atentat al Statului Islamic: Peste 200 de victime

statul islamic

Un atentat sinucigaş cu maşină capcană, comis vineri de gruparea jihadistă Statul Islamic la nord de Bagdad, a făcut circa 90 de morţi şi 17 dispăruţi, a indicat sâmbătă un oficial irakian, citat de France Presse.

Mai sunt 120 de răniţi, a specificat Abbas Hadi Saleh, principalul responsabil din localitatea Khan Bani Saad, un oraş majoritar şiit situat la aproximativ 20 km nord de Bagdad, unde a fost comis atacul în ajun.

"Bilanţul este de 90 de morţi şi 120 de răniţi şi mai avem între 17 şi 20 de persoane date dispărute", a declarat Saleh, la locul atentatului, care a ucis 15 copii.

Un atacator kamikaze la bordul unui vehicul plin cu explozibili s-a aruncat în aer în mijlocul pieţei oraşului, în ajunul sărbătorii Eid Al-Fitr ce marchează sfârşitul lunii de post musulmane Ramadan.

"În fiecare an (în timpul Ramadanului) există un atac cu bombă.Ni se reproşează că suntem şiiţi", a afirmat Saleh, subliniind că este vorba de cel mai sângeros atentat comis în provincia Diyala din 2003.

În ianuarie, autorităţile au declarat că această provincie a fost "eliberată" de jihadişti, dar atacurile punctuale sunt în creştere.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul pe unul din forumurile islamiste, precizând că vehiculul capcană conţinea trei tone de explozibili.

Atentatul este unul dintre cele mai devastatoare de la ofensiva fulger a jihadiştilor în iunie 2014 pe întreg Irakul, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.