DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cel mai tânăr apreciat episcop pune la punct politicienii: 'Adevărata fizionomie a progresiștilor stahanoviști în munca de discreditare irațională a Bisericii'

Facebook
episcopul ignatie al hușilor

”Flashuri în vremea coronavirusului” este titlul unui comentariu semnat de episcopul Igantie al Hușilor, unul dintre cei mai tineri ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române și care a devenit, în scurt timp, extrem de apreciat în rândul credincioșilor. El le transmite un mesaj despre ”adevărata fizionomie a progresiștilor stahanoviști în munca de discreditare irațională a Bisericii”

Episcopul din Moldova vorbește despre prigoana împotriva Biserici, în plină epidemie de coronavirus, mai ales după ce mai mulți controversați politicieni, dar și vectori de opinie, în frunte cu Traian Băsescu, Andrei Caramitru și alți lideri din USR, au cerut închiderea lăcașurilor de cult.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Ludovic Orban: E bun de dus la teatrul de comedie

”Doamne, dă-ne curaj, ca să ne temem așa de tare de moarte, încât să ne îndrăgostim iremediabil de Viața cea fără de moarte!”, este cererea episcopului, care punctează că ”răspândirea panicii iraționale este cea mai urâtă pandemie spirituală”.

”Ne este frică de faptul că vor fi închise bisericile, pentru că încă nu am zidit consistent și conștient biserica din inimile noastre. Biserica din inima omului dă cu adevărat viață, măsură și frumusețe bisericii din afara lui.

Citește și: Anunț de ultimă oră! Din cauza epidemiei cu COVID-19, se prorogă termenul pentru plata impozitelor

Să nu jubileze gratuit iluminiștii de serviciu, pentru că orice biserică din inima omului este hrănită și luminată de biserica din ziduri, care este locul de formare al Bisericii lui Hristos ca Trup tainic al Său.

Paradoxul clipei: de vreo câteva zile, un responsabil calificat al împiedicării răspândirii virusului este stăpânit, până la extaz, de duhul profeției că virusul lovește imbatabil și targetat fix de Paști. Nici mai devreme, nici mai târziu. Probabil, chiar în momentul în care în biserici se va citi: “Nimeni să nu se teamă de moarte, că ne-a izbăvit pe noi moartea Mântuitorului”. Cred că numai așa covid-ul 19 poate căpăta valențe profund “confesionale”.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu îl liniștește pe Florin Cîțu: Nu l-aș fi votat nici daca era să mi se taie o mână

Pandemia ne învață să prețuim interiorul, atâta vreme cât ne-am permis luxul să ne exfoliem copios în cele ale exteriorului.

Acum, lumea întreagă este un imens spital, pentru ca să învățăm să treacă prin miezul inimii bisericii noastre suferința celuilalt și să multiplicăm serotonina comuniunii dintre noi.

Citește și: Mitropolitul Banatului a intervenit de urgență: Am organizat acolo să funcționeze cantina pentru a putea prepara hrană caldă pentru persoanele care sunt izolate!

Panica se dovedește a fi mai aproape de intimitatea ființei umane, poate mai mult decât oricând, pentru ca să devenim ucenicii fideli ai prudenței și ai profilaxiei. Cu toate acestea, răspândirea panicii iraționale este cea mai urâtă pandemie spirituală.

Virusul este reminderul sfredelitor că suntem încercuiți de limitări, pentru ca să ne amintim permanent că Dumnezeu nu este încercuit niciodată de limitările credinței noastre anemice, ci ne dăruiește larghețea liniștii și imensitatea harului speranței.

Citește și: Traian Băsescu îl desființează pe Ludovic Orban: E bun de dus la teatrul de comedie

Ortodocșii sunt prigoniți în plină epocă virusologică, pentru ca să ne dumirim, o dată pentru totdeauna, care este adevărata fizionomie a progresiștilor stahanoviști în munca de discreditare irațională a Bisericii. Din fericire, “epidemiologia” nu va distruge Ortodoxia.

Metamorfozarea linguriței euharistice în instrument de ardere pe rug a celor care cred în lucrarea cu putere și har mult a Sfintei Împărtășanii dezvăluie adevărul că viața creștinului coincide și cu răstignirea lui pentru credința în Iubirea crucificată. De aceea, orice mărturisire aduce o răstignire.

Citește și: Anunț de ultimă oră! Din cauza epidemiei cu COVID-19, se prorogă termenul pentru plata impozitelor

Suntem martorii fragilității firii umane, pentru ca să nu credem niciodată în triumfalismul găunos și mincinos, ca diavolul, care i-a sugerat Domnului să se arunce de pe aripa templului, că va fi prins de îngeri.

Doamne, dă-ne curaj, ca să ne temem așa de tare de moarte, încât să ne îndrăgostim iremediabil de Viața cea fără de moarte!”, se arată în mesajul episcopului Ignatie.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu îl liniștește pe Florin Cîțu: Nu l-aș fi votat nici daca era să mi se taie o mână .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.