Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai urmărit canal TV din Polonia, deţinut de americani, acuză autorităţile de la Varşovia că încearcă să-i intimideze jurnaliştii

televizor televiziune

Canalul privat cu acţionariat american din Polonia TVN susţine că este vizat de intimidări ale autorităţilor după ce membri ai agenţiei poloneze de securitate internă au intrat în locuinţa unui cameraman al postului şi l-au chemat la o audiere în cadrul căreia va răspunde acuzaţiei de propagandă nazistă, relatează Reuters, informează Agerpres.

Cameramanul Piotr Wacowski a infiltrat un grup neonazist pentru un reportaj difuzat în ianuarie de canal, care este controlat de firma americană Discovery Inc.

Parchetul general a anunţat duminică că este prematur ca Wacowski să fie pus sub acuzare şi a trimis cazul la un parchet regional pentru o nouă examinare, a relatat agenţia poloneză de stat PAP.

Un purtător de cuvânt al agenţiei poloneze de securitate internă a refuzat să comenteze cazul. Un purtător de cuvânt al guvernului nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta cazul lui Piotr Wacowski.

În cursul săptămânii trecute, ambasadorul SUA în Polonia, Georgette Mosbacher, le-a spus parlamentarilor polonezi că Congresul SUA şi-ar putea retrage sprijinul pentru Polonia dacă presa liberă se confruntă cu atacuri, a relatat site-ul Polska Times.

Ambasada SUA din Polonia nu a răspuns nici ea unei solicitări de a comenta situaţia cameramanului TVN.

TVN24 este cel mai urmărit canal independent din Polonia şi canalul a mai avut contre cu partidul Lege şi Justiţie (PiS), care a fost acuzat de Bruxelles că face presiuni asupra presei libere.

"Tratăm asta ca pe o tentativă de a intimida jurnaliştii", a precizat sâmbătă TVN într-un comunicat. "Autorii ştirii au acţionat în conformitate cu standardele jurnalismului de investigaţie", a adăugat postul.

În filmarea difuzată de TVN apar membri ai unui grup de extremă dreapta îmbrăcaţi în uniforme naziste, arzând o svastică din lemn, făcând salutul nazist şi mâncând o prăjitură cu un simbol al svasticii făcut din ciocolată.

Autoritatea de reglementare în domeniul audiovizualului KRRiT a amendat anul trecut TVN pentru modul în care a acoperit protestele din parlamentul polonez, afirmând că "promovează activităţi ilegale şi încurajează un comportament care ameninţă securitatea".

Guvernul american a afirmat că acţiunile autorităţii de reglementare subminează libertatea presei, iar KRRiT a anulat decizia în luna ianuarie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.