Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai vechi leac din lume - Care sunt beneficiile supei de oase și ce afecțiuni poate vindeca

casaluica.ro
ciorba

De mii de ani, există alimente tradiționale, cum ar fi legumele fermentate sau anumite specialități lactate, care sunt renumite pentru beneficiile lor pentru sănătate. Dar o altă mâncare cu proprietăți vindecătoare, care începe să fie recunoscută pentru calitățile sale incredibile, este supa de oase, scrie realitatea.net.

Beneficiile supei de oase sunt numeroase și extinse și includ vindecarea intestinului permeabil, controlarea intoleranțelor și a alergiilor, reducerea celulitei și îmbunătățirea sistemului imunitar.

Toate supele de oasele, indiferent că este vorba de carne de vită, de pui, miel sau pește, sunt incluse în dietele tradiționale din multe culturi și bază a unor bucătării rafinate. Acest lucru se datorează densității de nutrienți din supa de oase, care este, de asemenea, ușor de digerat, aromată și cu proprietăți curative.

Supa de oase era unul dintre felurile în care strămoșii noștri foloseau în alimentație fiecare parte a unui animal. Oasele și măduva, pielea și picioarele, tendoanele și ligamentele, pe care nu le puteau consuma direct, le fierbeau la foc mic și consumau întregul amestec. Această fierbere face ca oasele și ligamentele să elibereze compușii de vindecare, cum ar fi colagenul, prolina, glicina și glutamina.

Cercetătorii în nutriție Sally Fallon și Kaayla Daniel de la Weston A. Price Foundation susțin că supa de oase conține minerale pe care organismul le poate absorbi cu ușurință: calciu, magneziu, fosfor, siliciu, sulf și altele. Un studiu efectuat pe supa de oase de pui la University of Nebraska Medical Center a arătat că aminoacizii conținuți au capacitatea de a reduce inflamația în sistemul respirator și de a îmbunătăți digestia, scrie ziaruldesanatate.ro. De asemenea, cercetarea a constatat și stimularea sistemului imunitar și vindecarea unor afecțiuni, precum astmul, alergiile sau artrita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.