Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel mai vizitat monument din Spania va inaugura turnul Fecioarei Maria în decembrie

itinari.com
Sagrada Familia

Sagrada Familia, cel mai vizitat monument din Spania şi cu siguranţă cel mai emblematic din Barcelona, imaginat de arhitectul catalan Antoni Gaudí, va inaugura turnul Fecioarei Maria pe 8 decembrie.

Situat pe absidă, acesta va avea 138 de metri înălţime şi o stea luminoasă de 7,5 metri diametru din sticlă şi oţel inoxidabil.

Lucrările la monument, începute în 1882, ar fi trebuit iniţial să se termine în 2026, la un secol de la moartea creatorului său.

Partea monumentului realizată în timpul vieţii arhitectului, cripta şi faţada Nativităţii, a fost clasată în Patrimoniul mondial al UNESCO în 2005.

Steaua Fecioarei Maria cântăreşte 5,5 tone şi va fi montată în vârful turnului pe 29 noiembrie. Ea a costat aproape 1,5 milioane de euro şi este integral realizată din materiale rezistente pentru a nu fi deteriorată de razele soarelui.

Turnul va fi luminat pentru prima dată pe 8 decembrie, de sărbătoarea Imaculatei Concepţii (zi liberă în Spania) la ora locală 19.40 (18.40 GMT), potrivit News.ro.

După ce vor fi terminate lucrările, bazilica va avea 18 turnuri sau turle cu profil parabolic. Până în prezent sunt opt turnuri ale Apostolilor, dintre care patru în curs de construcţie. Turnul lui Iisus, cel mai înalt, şi turnurile celor patru Evanghelişti sunt schiţate şi ar trebui finalizate până la sfârşitul anului viitor.

Lucrările la Sagrada Familia sunt finanţate exclusiv din donaţii, mecenat şi bilete vândute vizitatorilor. De aceea diferitele părţi ale bazilicii nu au fost construite simultan. Din anii 1990, faima monumentului şi afluenţa au contribuit la accelerarea lucrărilor semnificativ. Însă criza sanitară a întârziat mult aceste realizări. De aceea, compania care este desemnată să conducă şantierul bazilicii trebuie să se întâlnească la sfârşitul anului 2022 pentru a oferi o nouă estimare a datei finalizării monumentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.