Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin 22 de morți în urma unei alunecări de teren, în Filipine

reuters.com
taifun filipine

Echipele de salvare au continuat vineri să caute supravieţuitori pe locul uriaşei alunecări de pământ din centrul Filipinelor care a provocat moartea a cel puţin 22 de persoane, potrivit unui nou bilanţ relatează AFP preluată de Agerpres

Zeci de persoane sunt încă date dispărute după prăbuşirea în zorii zilei de joi a versantului unui deal foarte abrupt din localitatea Tina-an, din insula Cebu, în urma ploilor musonice.

Această nouă catastrofă naturală intervine la câteva zile după trecerea taifunului Mangkhut care a provocat moartea a cel puţin 88 de persoane în nordul ţării.

"La Cebu, echipele de salvare au găsit 22 de trupuri neînsufleţite", a declarat AFP Julius Regner, purtătorul de cuvânt al Protecţiei civile. Bilanţul precedent de joi seara raporta 12 morţi.

Aproximativ 200 de persoane, pompieri, poliţişti şi specialişti folosind echipamente grele se află în căutarea altor 50 de persoane dispărute, a precizat el.

Autorităţile au obligat 20 de rezidenţi care locuiesc în casele de pe deal să evacueze zona, de teama altor alunecări de teren. Zilele cu precipitaţii abundente au fragilizat considerabil solul din această regiune.

În paralel, continuă căutările în regiunea minieră din localitatea Itogon (nord), afectată sâmbătă de taifunul Mangkhut, care a distrus locuinţe şi a devastat terenuri agricole.

Numeroşi localnici au pierit într-o uriaşă alunecare de teren survenită pe un vechi şantier miner din această localitate din insula Luzon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.