Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin zece persoane au murit în Filipine, după ce o camionetă a explodat în timp ce era verificată la un punct militar

Deccan Chronicle
filipine bus

Cel puțin zece persoane au murit în Filipine, după ce o camionetă a explodat în timp ce era verificată la un punct militar de control din sudul țării, incident catalogat de autorități drept un atac terorist comis de militanți afliliați grupării teroriste Stat Islamic, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Explozia a avut loc după ce militarii au oprit camioneta la punctul de control pentru a vorbi cu șoferul, conform autorităților de pe insula Basilan.

Insula Basilan este controlată în mare parte de gruparea Abu Sayyaf, afiliată grupării Stat Islamic, cunoscută pentru răpiri și jafuri.

Atentatele cu vehicule capcană sunt rare în Filipine, deși conflitul dintre separatiști și islamiști provoacă violență și instabilitate în zonă de zeci de ani.

Citește și: Afganistan: Un autobuz cu pasageri a sărit în aer la impactul cu o mină amplasată la sol

„Nu știm care a fost ținta atacului, dar știm că vehiculul a fost detonat prematur la punctul de control”, a declarat locotenentul Mon Almodovar, comandantul unității din regiune.

În urma exploziei au murit un soldat, cinci polițiști și patru civili, printre care și o mamă și copilul ei. Mai multe persoane au fost rănite.

Jim Saliman, guvernatorul din Basilan, a primit un raport conform căruia gruparea Abu Sayyaf este responsabilă pentru atac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.