Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 12 persoane au murit în urma viiturilor produse în provincia Helmand din sudul Afganistanului

captură video
Iordania, inundații

Cel puţin 12 persoane au murit în urma unor viituri produse în ultimele trei zile în provincia Helmand din sudul Afganistanului, a anunţat un reprezentant al autorităţilor locale, citat luni de agenţia dpa preluată de Agerpres.

Şase persoane şi-au pierdut viaţa în districtul Nawa, iar alte şase au decedat în Lashkargah, a declarat pentru dpa Omar Zwak, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei.

Alte opt persoane au fost rănite în urma viiturilor.

Peste două sute de locuinţe au fost avariate sau distruse de viiturile care au afectat provincia în urma ploile torenţiale, a indicat Zwak.

În provincia vecină Kandahar, cel puţin 20 de persoane au murit în urma unor viituri care s-au produs până duminică, iar aproximativ 2.000 de locuinţe au fost distruse.

Viceguvernatorul din Kandahar, Abdul Hananan Moneeb, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că este vorba despre cele mai grave inundaţii înregistrate în această provincie în ultimii şapte ani.

Aproximativ 400 de familii au fost salvate de armata afgană în districtele afectate după debutul acestor inundaţii, vineri seară.

Viiturile se produc adeseori în văile afgane în urma ploilor de primăvară şi după topirea zăpezilor de pe piscurile montane.

Riscurile de viituri şi inundaţii au fost sporite de îndelungata perioadă de secetă cu care s-a confruntat Afganistanul.

Potrivit OCHA, aproape 50 de persoane au murit între 1 ianuarie şi 12 februarie în urma unor viituri, mai ales în nord-vestul şi centrul ţării

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.