Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin 120 de preoți au murit în India, de Covid

economica.net
Steag India
În India au apărut primele semnale de îmbunătățire a curbei infectărilor chiar dacă țara continuă să fie grav afectată de cel de-al doilea val devastator de coronavirus. După săptămâni extrem de dificile, cu spitale supraaglomerate, cu butelii de oxigen medical terminate și cu ruguri funerare pe străzi, măsurile foarte stricte luate de autorități încep să dea primele roade. În ultimele șapte zile s-a înregistrat o scădere semnificativă a cazurilor, mai ales în metropolele supraaglomerate Mumbai și New Delhi, conform vaticannews.va

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaș

18 mai 2021 – Vatican News. De asemenea, nu se oprește opera de solidaritate a Bisericii locale și a Bisericilor din alte țări. De exemplu, Conferința Episcopală din Malaysia a lansat un apel la donații care vor fi trimise în India până la sfârșitul acestei luni. La apel a aderat și mons. Simon Poh, arhiepiscop de Kuching, care – în cadrul Sfintei Liturghii de duminică, transmisă în direct, i-a îndemnat pe credincioși să se roage și să participe la o colectă de fonduri pentru a face față situației de urgență.

Cu aproximativ 24,7 milioane de cazuri confirmate și 270.000 de morți, India este a doua printre țările cele mai lovite de pandemie, după Statele Unite ale Americii. Printre victimele din ultima lună se află cel puțin 120 de preoți, cu o medie de patru morți pe zi.

Potrivit bilanțului făcut de preotul capucin Suresh Mathew, de la revista catolică „Indian Currents”, între 10 aprilie și 14 mai, au decedat, din cauza infecției de Covid-19, 117 preoți și persoane consacrate. Este vorba, oricum, despre o listă incompletă, bilanțul fiind destinat să crească odată cu sosirea situației din cele 174 de dieceze din India.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.