Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin 18 persoane au fost ucise într-un raid al poliției în Rio de Janeiro

Captura video
politie rio de janeiro

Poliția braziliană a anunțat că 18 persoane au fost ucise în timpul unui raid împotriva unei bande criminale care controla una dintre cele mai violente zone din Rio de Janeiro, potrivit BBC.

Patru sute de polițiști puternic înarmați au fost desfășurați joi în favela Alemão. 16 dintre morți erau membri ai bandei, în timp ce un ofițer de poliție și un trecător au fost celelalte două victime, au declarat oficialii. Operațiunea a durat toată ziua și a blocat în case mii de oameni, conform Mediafax.

Obiectivul raidului a fost de a localiza și aresta infractorii care plănuiau operațiuni în mahalalele rivale, a declarat poliția. Unele dintre ținte purtau uniforme similare cu cele ale poliției, ceea ce i-a făcut mai greu de reperat, a relatat presa locală O Dia.

Cei 400 de ofițeri au fost susținuți de 10 vehicule blindate și patru elicoptere. Localnicii au fost văzuți transportând persoane rănite în vehicule sub privirile poliției.

Raidurile mortale nu sunt neobișnuite în favelele din Rio de Janeiro, deoarece poliția încearcă să vâneze bandele de traficanți de droguri.

Totuși, grupurile pentru drepturile omului din Brazilia critică dur operațiunile poliției în comunitățile suprapopulate și cu venituri mici, afirmând că acestea pun în pericol viețile locuitorilor fără a reduce cu adevărat puterea bandelor.

Anul trecut, cel puțin 25 de persoane, inclusiv un ofițer de poliție, au fost ucise într-un schimb de focuri în zona Jacarezinho din oraș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.