Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 185 de persoane au fost ucise în trei zile în timpul luptelor din Sudan

sudan

Cel puţin 185 de persoane au fost ucise şi 1.800 au fost rănite în luptele din Sudan, a anunţat luni mediatorul german al Naţiunilor Unite Volker Perthes prin videoconferinţă la New York, transmit agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres.

''Situaţia este foarte fluidă. Este dificil de evaluat în ce direcţie se schimbă echilibrul', a declarat oficialul pentru reporterii din Khartoum, după o intervenţie cu uşile închise în faţa Consiliului de Securitate al ONU.

''Sunt în contact permanent cu liderii ambelor părţi", a adăugat el, în timp ce secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut cu câteva ore mai devreme o încetare "imediată" a ostilităţilor.

Din cauza situaţiei, ONU şi-a suspendat operaţiunile în această ţară, a anunţat purtătorul de cuvânt al lui Antonio Guterres, Stephane Dujarric, subliniind că ONU ''nu va cere personalului său să meargă la muncă atunci când, în mod clar, siguranţa nu-i este garantată''.

Lupta pentru putere, care durează de mult timp, dintre armata aflată sub comanda conducătorului Abdel Fattah al-Burhan şi forţele rivale de sprijin rapid (RSF) ale adjunctului său Mohammed Hamdan Daglo, s-a intensificat în weekend. Conflictul era latent de câteva săptămâni între cei doi militari care împreună au înlăturat civilii de la putere în cadrul puciului din octombrie 2021.

În capitala Khartoum, lupte violente continuă pe majoritatea podurilor, în jurul aeroportului internaţional şi al cartierului general militar, a precizat Perthes. De asemenea, există lupte şi în regiunea Darfur. Cine domină pe câmpul de luptă este neclar, având în vedere situaţia confuză şi declaraţiile contradictorii ale ambelor părţi implicate în conflict.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.