Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 20 de persoane au fost rănite în Cehia, după ce un tren de călători s-a ciocnit cu un vehicul tehnic

gandul.info
tren gara

Cel puţin 20 de persoane au fost rănite miercuri după ce o garnitură de pasageri s-a ciocnit cu un vehicul feroviar pentru diagnosticarea şi repararea căilor ferate în Cehia, relatează DPA, citând un purtător de cuvânt al echipelor de intervenţie.

Patru persoane grav rănite au fost transportate cu un elicopter la clinicile din Pilsen şi Praga, a indicat acelaşi purtător de cuvânt, adăugând că celelalte persoane rănite au fost duse la spitale din regiune, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Nelu Tătaru vrea DEPOLITIZAREA spitalelor: 'Speranţa este ca în 8-10 luni să putem prezenta Parlamentului o lege a reformei în sănătate'

Coliziunea a avut loc la Kdyne, în districtul Domazlice din vestul ţării, aproape de graniţa cu Germania.

Potrivit primelor concluzii ale operatorului reţelei feroviare SZCZ, se pare că mecanicul vehiculului tehnic a neglijat un indicator de oprire. Astfel de vehicule tehnice sunt utilizate pentru detectarea locurilor unde sunt deteriorate şinele. Linia de cale ferată respectivă urma să rămână închisă până seara.

Citește și: Antena 1 a pus capăt telenovelei 'Vulpița și Viorel': Cei doi NU vor mai fi invitați în emisiuni

Republica Cehă dispune de una din reţelele feroviare cele mai dense în Europa, dar este considerată învechită în multe locuri. După o serie de accidente, ministrul transporturilor, Karel Havlicek, a promis recent investiţii importante pentru creşterea siguranţei circulaţiei pe calea ferată.

La începutul lunii iulie, două persoane, între care un german, şi-au pierdut viaţa într-un accident de tren în partea cehă a masivului montan Erzgebirge.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.