Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin 22 de răniţi în Bagdad: Poliţia a folosit gazele lacrimogene împotriva protestatarilor

TWITTER
proteste Bagdad Irak

Forțele de securitate au folosit duminică gaze lacrimogene împotriva protestatarilor antiguvernamentali din Bagdad, rănind cel puțin 22 de persoane, au declarat surse medicale, la o zi după ce au împins manifestațiile spre o piață principală din capitala irakiană, potrivit Reuters, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Noua Zeelandă, prima țară în care procesul electoral s-a ÎNCHEIAT! 191 de români au votat în secţia din Auckland

O persoană a murit la spital din cauza rănilor suferite în confruntările din ziua precedentă, au afirmat sursele. Sâmbătă, forțele de securitate i-au împins pe protestatari din zonele pe care au încercat să le controleze în cursul săptămânii.

Poliția a anunţat duminică seară că o mașină a explodat într-o zonă aflată sub controlul forțelor de securitate care s-a extins asupra altor alte vehicule parcate lângă ea, fără a fi cauzate victime. Protestatarii se tem că sabotorii ar putea încerca să folosească revoltele pentru a efectua noi atacuri, ceea ce riscă să atragă o represiune mai aspră de către forțele de securitate, iar guvernul a avertizat asupra utilizării violenței împotriva proprietății sau a personalului statului.

Citește și: Viorica Dăncilă a VOTAT deodată cu Ludovic Orban: Am votat împotriva tăierilor de pensii și salarii și a austerității

„Sunt (forțe de securitate) care încă trag la oameni, vin răniți”, a spus medicul voluntar, Hayder Ghareeb, mai devreme la o clinică improvizată din Piața Tahrir, acum principalul punct de adunare a manifestanților din Bagdad.

Unii dintre cei răniți s-au sufocat din cauza gazelor lacrimogene și au fost duși la spital, au spus surse medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.