Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 220 de sportivi şi antrenori ucraineni şi-au pierdut viaţa în războiul cu Rusia

reuters.com
ucraina razboi
Anunţul a fost făcut de ministrul ucrainean al Sportului, Vadim Gutţait, care este şi preşedintele Comitetului Olimpic Naţional, la biroul său din Kiev, lângă un zid pe care se aflau portrete ale sportivilor ucişi de războiul început de Rusia în urmă cu un an.

Cu acest prilej, Gutţait a reiterat opoziţia faţă de o posibilă acceptare a sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024: ''Ucraina se va uni cu multe ţări din Europa şi din lume ... şi (participarea ruşilor) nu va fi permisă''.

''Când pierzi atât de mulţi oameni, atât de mulţi sportivi, vieţile ucrainenilor sunt mai importante pentru noi decât orice medalie la competiţii internaţionale'', a subliniat ministrul.

Săptămâna trecută, Gutţait (51 ani) a scris pe pagina sa oficială de Facebook că Ucraina ar putea boicota Jocurile Olimpice din 2024 dacă sportivilor ruşi şi belaruşi li se va permite să concureze la Paris.

Gutţait a cucerit medalia de aur la Jocurile Olimpice din 1992, de la Barcelona, la scrimă, cu echipa Comunităţii Statelor Independente (formată după destrămarea URSS, care cuprindea 12 dintre cele 15 foste republici sovietice).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.