Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 40 de cazuri de extremism au fost raportate în cadrul poliţiei germane în prima jumătate a acestui an

extremism

Cel puţin 40 de noi cazuri de extremism au fost raportate în cadrul poliţiei federale germane şi la nivel de landuri în prima jumătate a acestui an, potrivit unui studiu al ministerelor de interne ale landurilor germane, informează dpa, potrivit Agerpres.

Citește și: CAB îl LOVEȘTE în plin pe Liviu Dragnea - Încarcerea sa este una perfect legală iar el rămâne în spatele gratiilor

Majoritatea cazurilor se referă la presupuse activităţi de extremă dreapta.

În total, în cadrul poliţiei în Germania lucrează circa 300.000 de persoane.

De departe cele mai multe cazuri de extremism au fost înregistrate de Ministerul de Interne al landului Hessa, unde în total 17 poliţişti sunt în prezent anchetaţi penal.

Citește și: Una dintre judecătoarele de care a vrut să scape Dragnea l-a condamnat pe fostul senator Olosz Ghergely - Motivele avocaților pentru eliberarea fostului lider

Şase cazuri suspecte de extremism de dreapta în rândul poliţiei din landul Saxonia au fost înregistrate din ianuarie până în iunie, în timpul ce landul Saxonia-Anhalt a raportat în aceeaşi perioadă cinci ofiţeri de poliţie suspectaţi de extremism.

În landul Baden-Weurttemberg, au fost declanşate trei proceduri disciplinare pe baza "suspiciunii de comportament extremist" împotriva unor ofiţeri de poliţie.

Citește și: Dragnea 'SE IA DE GULER' cu procurorul DNA pentru susținerile din sală - A comparat discursul magistratului cu cel al unui ministru 'de tristă amintire'

Două cazuri suspecte de extremism de dreapta au fost înregistrate în cadrul poliţiei din landul Brandenburg, în timp ce landurile Hamburg, Mecklenburg-Pomerania Inferioară, Schleswig-Holstein şi Turingia au raportat câte un caz.

La nivelul poliţiei federale, trei ofiţeri au fost cercetaţi pentru extremism de dreapta în prima jumătate a acestui an, potrivit Ministerului de Interne al Germaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.