Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 41 de morţi în urma furtunilor care au lovit în week-end nordul Indiei

www.abcnews.go.com
uragan, furtuna

Cel puţin 41 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma furtunilor care au lovit în week-end statul Uttar Pradesh din nordul Indiei, au anunţat luni oficiali indieni, relatează dpa potrivit Agerpres.

Furtunile de sâmbătă şi duminică, însoţite de ploi abundente şi rafale de vânt puternice, au doborât arbori şi stâlpi de electricitate şi au smuls acoperişuri.

"Şase persoane au murit sâmbătă şi alte 35 au murit în astfel de incidente duminică", a declarat Mohammad Arif, oficial al Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Lucknow, capitala statului Uttar Pradesh.

Multe dintre victime erau fermieri şi persoane fără adăpost, a mai spus Arif.

Decesele au fost provocate de fulgere, de copaci doborâţi şi prăbuşirea caselor ca urmare a ploilor abundente şi a rafalelor de vânt puternice, a adăugat el.

Aproape de 100 de case din chirpici s-au prăbuşit din cauza ploilor abundente.

Sezonul musonic durează din iunie până în septembrie şi provoacă deseori numeroase decese şi pagube în India.

Mai mult de 200 de persoane au murit din cauza ploilor abundente în iulie în India, multe dintre ele în Assam şi în statul Bihar, din estul ţării.

Totodată, oficialii indieni au anunţat că 12 rinoceri cu un singur corn, o specie pe cale de dispariţie, au murit din cauza inundaţiilor într-o rezervaţie naturală din nord-estul Indiei.

Unsprezece dintre ei s-au înecat în timp ce încercau să scape de inundaţii şi unul a alunecat într-un şanţ în timp ce încerca să se caţere pe un platou, a declarat un oficial al Parcului Naţional Kaziranga din statul Assam, în nord-estul Indiei.

Inundaţiile recente au afectat aproximativ 90% din suprafaţa parcului, determinând animalele să fugă pentru a ajunge în zone mai înalte.

Cel puţin 141 de animale sălbatice au murit din 13 iulie, printre acestea numărându-se rinoceri, un elefant, mistreţi şi diferite specii de cerbi, a declarat directorul parcului P Sivakumar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.