Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 49 de persoane au murit în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Filipine

b1.ro
inundații

Cel puţin 49 de persoane au murit, iar alte 22 sunt în continuare date dispărute în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren care au lovit regiuni sudice şi estice din Filipine în weekendul 24-25 decembrie, au anunţat duminică surse oficiale, transmite EFE.

Un raport publicat duminică de agenţia guvernamentală filipineză pentru gestionarea dezastrelor naturale, cea mai afectată regiune este Mindanao de Nord, situată în sudul arhipelagului, cu 25 de morţi şi 14 răniţi.

Dezastrul a afectat 553.000 de persoane şi a condus la evacuarea forţată a gospodăriilor în care locuiau 51.000 de persoane, dintre care peste 10.000 sunt în continuare găzduite în adăposturi, potrivit Agerpres.

Ploile torenţiale au provocat, de asemenea, pagube economice la nivelul infrastructurii, evaluate la 18,9 milioane de euro (20,2 milioane de dolari) şi pierderi agricole de 4,1 milioane de euro (4,4 milioane de dolari).

Dezastrul a afectat sărbătorile de Crăciun în ţara din Asia cu cel mai mare număr de catolici, în care sute de mii de filipinezi obişnuiesc să se deplaseze în număr mare din centrele urbane în provincie în timpul sărbătorilor.

Filipine este una dintre ţările cele mai predispuse la dezastre, cu precădere din cauza zonei în care este situată, pe "Cercul de Foc" al Pacificului, unde coliziunea plăcilor tectonice provoacă cutremure de pământ frecvente şi activitate vulcanică semnificativă, dar şi pe "Centura taifunurilor" din Oceanul Pacific. În medie, ţara se confruntă cu 20 de taifunuri anual, unele dintre acestea intense şi distructive. Filipine se numără printre ţările cele mai vulnerabile la impactul schimbărilor climatice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.