Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puţin 59 de civili au fost ucişi în estul Ucrainei în 2017

ucraina tanc

Violenţele din estul Ucrainei s-au soldat cu cel puţin 59 de morţi în rândul civililor de la începutul lui 2017, a indicat într-un raport Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), relatează vineri agenţia Xinhua.

Totodată, cel puţin 271 de persoane necombatante au fost rănite în conflictul dintre trupele guvernamentale şi rebelii separatişti proruşi în acest an în estul Ucrainei, potrivit sursei citate.

În perioada 10-25 iulie, observatorii internaţionali au contabilizat 21 de victime având legătură cu conflictul, inclusiv trei decese în regiunile Doneţk şi Lugansk, se precizează în raport, scrie agerpres.ro.

Conflictul s-a extins în estul Ucrainei din aprilie 2014, când trupele guvernamentale au lansat ofensive pentru recâştigarea controlului asupra unor localităţi ocupate de către insurgenţi. În confruntări şi-au pierdut viaţa peste 10.000 de persoane, inclusiv civili şi combatanţi din ambele tabere, şi alte circa 24.000 au fost rănite.

În ultimele două săptămâni, observatorii OSCE au înregistrat tot mai multe cazuri de violenţe între cele două tabere, în pofida celui mai recent armistiţiu, intrat în vigoare pe 24 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.