Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin 60 de migranți au murit după ce o barcă pneumatică a avut probleme în Marea Mediterană

Agerpres
barca migranti

Cel puțin 60 de migranți au murit după ce o barcă pneumatică a avut probleme în Marea Mediterană. 25 de supraviețuitori au fost preluați de Ocean Viking, o navă operată de grupul umanitar SOS Méditerranée, potrivit mediafax.

Supraviețuitorii le-au spus salvatorilor că au plecat din Zawiya, pe coasta libiană, cu câteva zile înainte de a fi salvați.

Motorul bărcii pneumatice s-a stricat după trei zile, lăsând ambarcațiunea în derivă, fără apă sau mâncare.

Supraviețuitorii au spus că printre victime se numără femei și cel puțin un copil. Se crede că aceștia au murit din cauza deshidratării și a foamei, nu înecului, anunță BBC.

SOS Méditerranée a precizat că echipa Ocean Viking a reperat miercuri, cu ajutorul unui binoclu, ambarcațiunea, care a plecat vinerea trecută, și a organizat o evacuare medicală în cooperare cu gărzile de coastă italiene.

Aceasta a precizat că supraviețuitorii se află "într-o stare de sănătate foarte proastă” și că sunt toți sub îngrijire medicală. Doi dintre ei, care erau inconștienți și în stare critică, au fost transportați cu elicopterul în Sicilia pentru îngrijiri suplimentare.

Ceilalți 23 se află încă la bordul Ocean Viking, alături de alți peste 200 de migranți care au fost salvați din alte două ambarcațiuni. Nava se îndreaptă spre portul Ancona, aflat la aproximativ patru zile distanță, dar echipa a cerut un port de siguranță mai apropiat.

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a declarat săptămâna trecută că 2023 a fost cel mai mortal an pentru migranți de la începutul înregistrărilor, în urmă cu un deceniu, cel puțin 8.565 de persoane murind pe rutele de migrație din întreaga lume.

Agenția ONU a precizat că cifra a crescut cu 20% față de anul precedent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.