Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cel puțin 7 morți, de Crăciun, pe șoselele din România! Titi Aur: Nimeni nu pleacă cu ideea că 'astăzi o să mor'

amsonline.ro
titi aur

Pilotul expert în conducere defensivă, Titi Aur a declarat, la Digi24, că în ziua de Crăciun au murit mai mulți oameni decât media zilnică, cel puțin 7 până la ora transmiterii acestei știri, iar motivul nu este neapărat drumul rău sau vremea urâtă, ci șoferul care nu a făcut ceea ce trebuie. Aceste accidente pornesc de la niște mici greșeli aparent banale: „și ce dacă am depășit puțin viteza sau am călcat dunga continuă”, explică pilotul.

„Regula rămâne doar una: conduceți defensiv. Defensiv înseamnă să te aperi și te aperi de ce ai putea greși tu, dar și de ce ar putea greși alții, asta înseamnă anticipam-prevenim.

Citește și: Surpriză pentru Liviu Dragnea în ziua de Crăciun! Ce personalitate s-a dus să-l viziteze în închisoare

Accidentul de pe DN2. DN2 este una dintre șoșelele modernizate, cu vizibilitate, nu putem spune că drumul este vinovat. Mașinile în ziua de azi sunt perfomante, dar sunt și sigure, au ABS, au tot felul de sisteme care ne ajută să rămânem pe drum. Singurul vinovat rămâne cel de la volan, care nu pleacă de acasă în niciun caz cu gândul mă duc să mor sau mă duc să omor pe alții sau ma duc să-mi accidentez familia. El nu conștientizează că lui i se poate întâmpla. Televiziunile ne informează, sunt în medie 5 morți pe zi, sunt zile cu mai mulți morți pe zi și astăzi este o astfel de zi urâtă.

Această zi depășește numărul de răniți zilnic în accidentele rutiere pentru că: cei care se urcă la volan, dar nici pasagerii, nu conștientizează că lor li se poate întâmpla. În aceste zile toată lumea este un pic euforică, nu neapărat sub influența alcoolului, se gândește că merg la distracție, la tăiat porcul și fac greșeli aparent minore, banale: nu merg cu 100, merg cu 120, uite unii care ma încurcă, lasă că trec eu și depășesc. Pentru a ajunge mai devreme cu 2-3 minute, șoferii riscă să rămână fără carnet sau fără viață.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.